Forsvarsforbehold: Et ja ændrer intet

Udgivet:19. maj 2022, 10.33

Læsetid:1 minut

Af Verner Gorridsen Ans

AFSTEMNING Der er utroligt mange vælgere, der er i tvivl om, hvad de skal stemme den 1. juni til folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet: Bibeholdelse altså ja eller fjernelse altså nej. Det er absolut forståeligt. Men undlad nu at stemme som I partimæssigt føler jer dus med. Brug omtanke og undlad følgende: Ny Borgerlig er jeg ikke, så ud med den mulighed.

Eller: Enhedslisten ved vi jo - så når den siger sådan, så må det modsatte være mig.

DRs »Aftenshowet« tirsdag den 10. maj var i enhver henseende uanvendelig med hensyn til orientering og konsekvenser. Der råbtes konstant som: Enighed gør stærk, hvad enhver jo ved. Men at komme med et direkte svar eller eksempel på en forskel - der var afgørende - forsøgtes ikke udover nævnte »sandheder« igen og igen med eventuel let variation.

Putin blev også blandet ind i det. Smart, men en lodret løgn, da enhver ved: Han ville altid have gjort, som han gjorde. Ingen er gået hans ærinde, som et nej fremover påstås vil gøre. Et nej ville ingen ændring have givet. Det er bevidst vildledning.

På spørgsmålet til alle om et ja vil give større sikkerhed at leve i Danmark, besvaredes af Lars Løkke med et nej, men om måske 50 år kunne man tænke det muligt - afhængigt af udviklingen for »enighed gør stærk«. Et godt standardsvar for alle. Så lad os følge udviklingen til også dette spørgsmål og svare til den tid eller lidt før. Afgiv svar som tiden lægger op til og ikke billige automatsvar.

Men én ting er givet: Med et ja ændres intet, men der kommer en ny slags udgifter.

Indlæser debat