Kommunens forklarings- og troværdighedsproblem

Udgivet:08. februar 2023, 09.54

Læsetid:2 minutter

Foto: Jakob Stigsen Andersen.

Af Anders Laugesen. Skanderborgvej 76 Ry

1 måned siden

TRYG Skanderborg Kommune har på det seneste modtaget stor kritik for sin ageren i sagen om udviklingen af butikstorvet i Ry Øst.

I både Tv-avisen og et par DR-artikler har kommunen modtaget berettiget kritik fra to af landets førende eksperter i forvaltningsret.

Vor borgmester må formodes at være lodret uenig med de juridiske eksperter (selvom han ikke lader sig interviewe), for borgmesteren har sendt kommunaldirektøren i Uge-Bladet Skanderborg med budskabet om, at der ikke er begået fejl, og at DRs og eksperternes kritik er forfejlet.

Læs også på ditry.dk
<span>Tidligere politiker:</span> Uskønt »hestevæddeløb« i Ry Øst <span>Tidligere politiker:</span> Uskønt »hestevæddeløb« i Ry Øst
Læs også på ditry.dk:
Tidligere politiker: Uskønt »hestevæddeløb« i Ry Øst

Faktum er dog, som DR også dokumenterer, at kommunen meget groft har valgt at forsyne en erhvervsdrivende (Brugsforeningen Tryg) med informationer om en konkurrerende erhvervsdrivende (Rema 1000). Konkret har man fra kommunens side valgt at sende Rema 1000s bud på en donation til infrastruktur videre til brugsforeningen, som så kunne overbyde donationen og i øvrigt sidde i baghånd. Det er helt uhørt og stærkt problematisk.

I sidste ende valgte byrådet at gå med brugsforeningens løsning, og her spillede donationernes størrelse blandt andet en rolle.

Det er en meget uheldig forvaltningskultur, der udtrykkes her, og det er i den grad til ugunst for erhvervslivet, at enkelte virksomheder bliver favoriseret på den måde.

Brugsforeningen Trygs formand og Rema 1000s udviklingsdirektør har også på et offentligt stormøde i Ry 1. februar udtalt sig stærkt kritisk om kommunen for så vidt angår denne kommunale videresendelse af informationer.

Det er utroligt, at kommunaldirektøren ikke kan/vil indse, at kommunen har et problem her, når både de erhvervsdrivende og førende juraeksperter mener, at kommunen har jokket i spinaten.

Læs også på ditry.dk
<span>Leick om Laugesen-kommentar:</span> Noget sludder - byrådet arbejder ikke med overbud <span>Leick om Laugesen-kommentar:</span> Noget sludder - byrådet arbejder ikke med overbud
Læs også på ditry.dk:
Leick om Laugesen-kommentar: Noget sludder - byrådet arbejder ikke med overbud

Kommunaldirektøren udtaler også i interviewet med Uge-Bladet, at kommunen ikke har taget usaglige hensyn til Brugsforeningen Tryg.

Videresendelsen af Rema 1000s tilbud modbeviser naturligvis dette udsagn.

Et faktum er det også, at kommunen har valgt en infrastrukturel løsning i området, som samtlige embedsmænd og eksterne rådgivere stærkt advarede mod grundet trafikforholdene - nemlig en løsning, hvor Brugsforeningen Tryg får lov til at sponsorere en ny vej mellem Skanderborgvej og Industrivej.

Denne vej tjener ét bestemt formål, og det er at forsyne den nye Coop-butik med kunder.

Kommunen bedes fremover sørge for, at erhvervsdrivende ikke via udbygningsaftaler kan købe sig til løsninger, der er til ugunst for almenvældet.

Indlæser debat