Chancen for et børnehospice i Silkeborg lever

I sidste ende bliver det Sundhedsministeriet, der skal træffe en afgørelse om en mulig placering. Politikere er delt i spørgsmålet

Udgivet:16. april 2018, 16.58

Læsetid:2 minutter

SILKEBORG Det er stadig muligt, at et fremtidigt børnehospice i Region Midtjylland kommer til at ligge ved Aqua i Silkeborg.

Sagen er i morgen, onsdag, på dagsordenen i forretningsudvalget i Region Midtjylland, hvor politikerne skal indstille til regionsrådet, om der skal peges på Fenrishus i Aarhus eller Børne- og Ungehospice Solstrålen i Silkeborg - eller måske begge.

Formanden for regionens psykiatri- og socialudvalget, Jacob Isøe Klærke (SF), bekræfter overfor Midtjyllands Avis, at man i udvalget netop har fået at vide, at det er muligt at indstille to børnehospicer til ministeriet, som i sidste ende skal træffe en afgørelse.

For nylig kom det ellers frem, at et flertal i regionens hospitalsudvalg har vendt tommelfingeren ned i forhold til Solstrålen.

Men det er ikke afgørende, oplyser Marianne Karlsmose, der er medlem af regionens psykiatri- og socialudvalg for Kristendemokraterne.

- Det er min fornemmelse, at flere er splittede internt i partierne. Så det er ikke afgjort, om det er Fenrishus eller Solstrålen, der skal indstilles, fortæller Marianne Karlsmose, der er tilhænger af Solstrålen.

Formanden for Støtteforeningen for Solstrålen i Silkeborg, Joan Thyde, er da også stadig positiv.

- Intet er afgjort. Jeg er stadig optimistisk, og vi tror på projektet, siger Joan Thyde.

Regionsrådet afgør...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mest læste

Silkeborg

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere