Kulturen i Silkeborg - vi skal også turde det nye

Udgivet:05. august 2022, 10.22

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Johan Brødsgaard. Formand for kultur- fritids-, outdoor- og idrætsudvalget i Silkeborg (R)

KULTUR I Silkeborg Kommune arbejder vi hele tiden på at give flere gode kulturelle oplevelser til de snart 100.000 borgere i vores kommune.

Flere af dem er gratis og lettilgængelige, fordi vi mener, at kulturen skal være for alle - men det kræver selvfølgelig, at kommunen gør visse investeringer.

Så når Midtjyllands Avis’ Brian Holst vælger at gøre det kommunale tilskud til festivalen op pr. besøgende, så forsimpler han debatten om kultur

Eksempelvis har vi inviteret alt fra Den Kongelige Ballet til Zulu Sommerbio til kommunen. Ydermere er Gadeteater- såvel som Gadekunstfestivalen blevet til lokale traditioner de seneste par år. På den sportslige front har events som EM i Kano og Kajak og Post Nord Danmark Rundt været blandt de større events de senere år - så også på den idrætslige side er vi godt med.

I 2020 valgte vi så at satse på festivalen, Stella Polaris, der spillede i sidste weekend på Silkeborg Bad. 1500 gæster fandt vej dertil. Og jo, man kan selvfølgelig altid drømme om flere gæster, men i en weekend med EM i Kano- og Kajak, Noget Bedre-festival, SIF-hjemmekamp (og i øvrigt regnvejr), så må det siges at være en godkendt opbakning til en helt ny festival, der blev afholdt en søndag uden for Silkeborg midtby.

Så når Midtjyllands Avis’ Brian Holst vælger at gøre det kommunale tilskud til festivalen op pr. besøgende, så forsimpler han debatten om kultur. For den kan ikke altid gøres op i kroner og ører - i hvert fald ikke, hvis vi ønsker et bredt kulturudbud, og det gør vi vel?

Hvis man hørte fra de deltagende - og efterfølgende mange positive kommentarer på Facebook - så har rigtig mange fået en god kulturoplevelse.

Derudover tager det også tid at slå et nyt »brand« fast, og tør man holde fast, kan også denne festival vokse sig større.

Og så er virkeligheden bare, at hvis vi ønsker smallere kunstarter, så vil prisen for den enkelte »billet« være højere.

Læs også
<span>Leder:</span> Urimelig høj festival-støtte <span>Leder:</span> Urimelig høj festival-støtte
Læs også:
Leder: Urimelig høj festival-støtte

Men vi skal kunne rumme alt fra den folkelige Riverboat over operaen og teatret til nye initiativer som dette. Altså, hvis det står til mig.

Når vi inviterer udenbys events til Silkeborg, så kobler vi det også gerne op på det lokale kulturliv, frivillige og erhvervsliv, og også det vil vi kunne gøre, hvis vi forankrer denne festival i byen.

Med avisens modtagelse kunne man godt tænke, at man helst ikke skal prøve noget nyt af - men husk på; selv vores etablerede festivaler var jo nye engang.

Lige fra begyndelsen har Brian Holst været skeptisk, og det er helt fair.

Jeg håber dog, at han fik oplevet den festival, han så aktivt kritiserer.

Læs også
<span>Elektronisk Festival på Silkeborg Bad:</span> Stella Polaris hittede i Silkeborg - så kom regnen <span>Elektronisk Festival på Silkeborg Bad:</span> Stella Polaris hittede i Silkeborg - så kom regnen
Læs også:
Elektronisk Festival på Silkeborg Bad: Stella Polaris hittede i Silkeborg - så kom regnen