Djokovic før US Open: Alle skal konkurrere på lige fod

Novak Djokovic frygter, at ikke alle spillere har mulighed for at rejse til New York for at spille US Open.

19. juni 2020, 09.15

Novak Djokovicser frem til at spille US Open, som han har vundet tre gange i karrieren.

NEW YORK De internationale tennisturneringer ligger stille på fjerde måned på grund af coronakrisen, men det begynder at lysne for ketsjersporten.

Både herrernes ATP Tour og kvindernes WTA Tour genstarter således i august, og grand slam-turneringen US Open vil blive gennemført fra 31. august til 13. september, men uden tilskuere dog.

Verdensetteren Novak Djokovic er dog bekymret for, at nogle spillere ikke vil være i stand til at møde op i New York, fordi de kommer fra områder af verden, hvor coronapandemien fortsat ikke er under kontrol.

- Forhåbentlig vil alle spillere, der gennem deres rangering fortjener en plads i US Open, være i stand til at rejse til New York og konkurrere på lige fod med alle andre.

- Det er meget vigtigt, da det er hele grundlaget for ATP og international tennis, siger Novak Djokovic til Eurosports Tennis Legends-podcast ifølge nyhedsbureauet Reuters.

USA er målt på dødsfald landet, der har været hårdest ramt af coronapandemien, og flere stjerner har udtrykt bekymring over at rejse til New York for at spille US Open.

Blandt andet Rafael Nadal og Simona Halep har tidligere indikeret, at de ikke ville spille turneringen.

Djokovic har udtalt, at det vil være svært at afvikle turneringen med de mange nødvendige restriktioner, men er glad for, at man trods alt forsøger at spille turneringen.

- Jeg tror, at mange var skeptiske over for især amerikanske begivenheder taget i betragtning, hvad USA gik igennem under pandemien. Mange inklusive mig selv var skeptiske.

- Lad os håbe, at nogle af restriktionerne kan løsne sig lidt over de næste måneder, så vi kan få en stor og fantastisk turnering, siger serberen.

/ritzau/Reuters