Slut med stort motorløb på jyllandsringen

Den profilerede motorsportsklasse har manglet kørere på det seneste. Om en måned er det slut. Andre klasser skal til

9. september 2019, 10.16

DTC-kørerne bliver her sendt af sted under søndagens løb. Det skete på en regnvåd bane. Foto: Henning Smed

MOTORSPORT Når årets sidste DTC-løb køres 6. oktober på FDM Jyllandsringen ved Resenbro, bliver det en vemodig dag. For her lukker og slukker en af de store løbsserie - DTC-klassen - i dansk motorsport.

Ifølge arrangørerne sker lukningen for at give plads til nye serier, som passer bedre til den teknologiske udvikling. Det skal sikre, at publikum fortsat kan se motorsport i topklasse. Men samtidig er antallet af kørere i klassen faldet drastisk i år.

- Udviklingen og kravene i professionel sport stiger hvert år. Det gælder især i motorsport, hvor teknologien har en afgørende betydning. Der arbejdes på mange fronter på at bygge nye serier op baseret på ny teknologi. I lyset af DTC-racernes alder har vi besluttet at lukke DTC-serien ved udgangen af denne sæson, siger afdelingschef på FDM Jyllandsringen, Betina Engholm.

Sidste DTC-løb bliver kørt 5.-6. oktober på FDM Jyllandsringen. Her vil den 20. vinder i rækken blive kåret.

Selvom DTC-serien stopper, er målet fortsat at præsentere de bedste serier og biler på Jyllandsringen.

- Vores mål for 2020 vil være at få endnu flere tilskuere på FDM Jyllandsringen og sikre, at vi fortsat har nogle af de bedste faciliteter og rammer til kørerne, deres sponsorer og publikum. Lige nu er der en række spændende serier, som kan udvikle sig, ligesom der helt sikkert vil dukke nye serier op i forlængelse af den teknologiske udvikling. Det er disse serier, som publikum skal kunne opleve på Danmarks bedste motorsportsbane, siger Betina Engholm.

Store navn på ringen

Det første DTC-løb blev kørt i maj 1999 på FDM Jyllandsringen, hvor navne som Kris Nissen, John Nielsen og Jason Watt stillede til start. Serien har gennem årene været et solidt springbræt til udlandet for mange unge talenter, ligesom kørere som Jan Magnussen, Casper Elgaard og Nicki Thiim har kørt DTC sideløbende med deres karriere i udlandet.

I sidste sæson var det lokale Silkeborg-team LM Racing også med i serien, men teamet trak sig op til denne sæson, da en aftale med Jan Magnussen faldt til jorden.