100-årig har altid lukket ungdommen ind

Igennem det meste af sit arbejdsliv var Christian Skovgaard Jensen lærer på forskellige drengehjem, hvor han tog sig af unge, der ikke havde det nemt. Hans hjem i Silkeborg har også altid været åbent for unge mennesker

15. juni 2020, 16.00

Christian Skovgaard Jensen er glad for at bo i huset på Tingvejen med den dejlige have, som han gerne går en tur i. Men havearbejde, det er nu ikke lige ham. - Nej, da jeg var dreng fik jeg nok af at gå i muldjord. Jeg gik mange kilometer bag en plov, så mandag morgen var der lang tid til søndag, hvor jeg havde fri, husker Christian Skovgaard Jensen, som også valgte en helt anden vej i livet. Nemlig som lærer for »adfærdsvanskelige« drenge, som det hed dengang.

PORTRÆT: Christian Skovgaard Jensen vil blive, hvor han er. I huset i Silkeborg, hvor han har boet siden 1967. Og selv om han tirsdag 16. juni, fylder 100 år og dermed efterhånden kunne have alderen til at komme på plejehjem, nærmest gyser han ved tanken. For faktisk synes han ikke, det er specielt sjovt at være sammen med andre ældre mennesker. Et enkelt besøg på et ældrecenter er det blevet til - og det vil nok aldrig ske igen. Han sammenlignede besøget med et oliemaleri. Sådan cirka ligeså kedeligt og stillestående havde det været, syntes han.

Imod forældrenes ønske...