112

Svindel i Silkeborg-firma: 46-årig sigtet for hvidvask af otte millioner kroner

En 46-årig mand , der tirsdag blev anholdt, er sigtet for at have begået hvidvask for i alt otte millioner kroner via et Silkeborg-firma

21. april 2021, 13.52

Den anholdte mand erkender delvist anklagerne. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG En 46-årig mand er ved Retten i Viborg blevet varetægtsfængslet i knap fire uger, sigtet for at have begået hvidvask for i alt otte millioner kroner. Manden erkender delvist.

Efter længere tids efterforskning skred politiet tirsdag til anholdelse af den 46-årige mand. Det skete, da han efter aftale mødte op på politigården i Holstebro. I dag blev manden så fremstillet i grundlovsforhør.

Efter have vurderet anklagemyndighedens foreløbige beviser, besluttede dommeren, at efterkomme anklagerens krav om varetægtsfængsling.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi onsdag.

Manden er sigtet for i perioden 25. marts 2018 til 26. september 2019 at have begået hvidvask.

Han har erkendt, at han oprettede et anpartsselskab med adresse i Silkeborg og at det alene skete for at hvidvaske penge.

Bolette Nørbjerg, specialanklager

Specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Bolette Nørbjerg, oplyser til Midtjyllands Avis, at mandens kriminalitet trækker tråde til Silkeborg.

- Han har erkendt, at han oprettede et anpartsselskab med adresse i Silkeborg og at det alene skete for at hvidvaske penge, siger hun.

Ifølge sigtelsen stammede de mange millioner kroner fra kriminalitet. Anklagemyndigheden sigter den 46-årige mand for at have vasket pengene rene via falske fakturaer, han selv fabrikerede.

Manden har erkendt, at han i januar og februar måned snød han tre ældre kvinder for sammenlagt 250.000 kroner. Manden bildte dem ind, at han investerede deres penge. Men i stedet beholdt han hovedparten af pengene selv, og investerede blot cirka 4500 kroner.

Bolette Nørbjerg, specialanklager

Den nu fængslede mand er sigtet for flere alvorlige forbrydelser, nemlig hvidvask og subsidiært hæleri af grov beskaffenhed. Han er også sigtet for bedrageri af grov beskaffenhed.

- Manden har erkendt, at han i januar og februar måned snød han tre ældre kvinder for sammenlagt 250.000 kroner. Manden bildte dem ind, at han investerede deres penge. Men i stedet beholdt han hovedparten af pengene selv, og investerede blot cirka 4500 kroner, siger specialanklageren til Midtjyllands Avis.

Det er en alvorlig sag omhandlende grov berigelseskriminalitet, og derfor er jeg glad for, at retten i dag har valgt at imødekomme vores påstand om varetægtsfængsling, så vi kan få efterforsket sagen yderligere.

Bolette Nørbjerg, specialanklager

Bolette Nørbjerg oplyser, at sagen har været efterforsket i mere end et år. Hun betegner sagen som grov. Idet der er svindlet med store millionbeløb.

- Det er en alvorlig sag omhandlende grov berigelseskriminalitet, og derfor er jeg glad for, at retten i dag har valgt at imødekomme vores påstand om varetægtsfængsling, så vi kan få efterforsket sagen yderligere, siger specialanklageren.

Den 46-årige mand har ifølge politiet accepteret dagens fængslingskendelse, og han skal nu være tilbageholdt til foreløbig 17. maj.

(Opdateret klokken 15.21)