Aura Energi i ny satsning på elbiler: Investerer stort i ladeoperatør

Aura køber 25 procent af den nye fremstormende ladeoperatør Spirii

10. juli 2020, 16.21

Spirii har specialiseret sig i at udvikle software til smarte opladeløsninger både til private og virksomheder. PR

GALTEN Aura Energi med hovedsæde i Galten sætter ekstra strøm til sit engagement i elbiler.

Aura, hvis logo ses på mange el-delebiler rundt om i det midt- og østjyske, har netop offentliggjort, at selskabet investerer et betydeligt millionbeløb i ladeoperatøren Spirii.

Aura har sikret sig 25 procent af aktiekapitalen i det hurtigt voksende danske selskab, der med kapitaltilførslen får et solidt grundlag for yderligere ekspansion i Danmark og resten af Norden.

Med investeringen styrker Aura Energi samtidig sin egen satsning på grøn omstilling og elektrisk transport.

Spirii lancerede sidste år sin digitale opladnings-løsning til elbiler - både private, firmaer og kommuner. Det er et koncept, hvor kunderne ikke er bundet af dyrt medlemskab og via roaming har fleksibel adgang til et stort europæisk netværk, og det er slået godt igennem i et hurtigt voksende marked. Alene i juni måned blev der sat ny dansk rekord i elbilsalget med hele 12,5 procent af det samlede bilsalg.

Allerede partnere

Aura og Spirii lancerede tilbage i februar et samarbejde om at sælge ladeløsninger til private, kommuner og virksomheder, og Aura har siden solgt Spiriis løsninger med stor succes - blandt andet mange hjemmeladebokse til private.

Det har givet energiselskabet mod på at købe sig ind i Spiriis forretning.

- Vores investering i Spirii flugter godt med vores e-mobilitystrategi og vores ønske om at være synlige i den grønne omstilling. Vi har et godt indtryk af Spirii, fordi vi i forvejen har et partnerskab, og vi har store forventninger til aftalen - ikke mindst i relation til den markante stigning af antallet af elbiler i de kommende år, siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i Aura Energi, i en pressemeddelelse.

Aura ejes af mere end 105.000 andelshavere i det midt- og østjyske område. Koncernen beskæftiger ca. 315 medarbejdere og har en årlig omsætning på omkring 700 millioner kroner.

sinn