Er »Kodeks for godt Nærdemokrati« gemt og glemt?

13. december 2019, 12.48

Foto: Martin Ballund

INDDRAGELSE Det er helt fantastisk, at jeg som lokalrådsformand kan læse i avisen, at Grauballe skal udvides med 100 boliger. Man må sige, at nogle opgaver går hurtigt i vores kommune!

Grauballe Lokalråd var til møde på rådhuset i starten af september, for at snakke om Grauballes udvikling og ny kommuneplan. På det tidspunkt kunne vi ikke få noget at vide, ikke andet end at borgmesteren og en boligudvikler, lige dagen før, havde været ude og kigge på jord i Grauballe. Da vi gik fra mødet, havde vi den opfattelse, at der ikke kunne laves nye byggerier og nye lokalplaner i Grauballe, før man havde undersøgt nogle nye regler, om hvor langt der skal være til store svineproduktioner.

Så efter at have læst avisen, må jeg så konstatere, at jorden er ved at være solgt, museet er ved at afslutte deres arbejde, og det forventes, at der er udarbejdet og godkendt en lokalplan, så byggeriet kan starter om ni måneder.

Det er ikke fordi jeg som lokalrådsformand er imod, at der skal udvikles i vores by. MEN jeg forstår ganske enkelt ikke, hvorfor vi ikke bliver inddraget i processen, eller får en lille mail om, hvad der skal ske. Det er jo os som lokalrådsmedlemmer, der bliver spurgt, når vi er ved Spar købmanden eller på Facebook, om hvilke planer kommunen har med Grauballe.

Jeg tænker, at der et stort behov for at stramme op omkring »Tidlig inddragelse«, »Forventningsafstemming«, »Dialog«, »Koordinering«, »Synlighed«, »Saglighed« og »Kommunikation i øjenhøjde«, kort og godt »Kodeks for godt Nærdemokrati«.

Det virker som om, at det går alt for stærkt i administrationen, med alt for mange opgaver.

Jeg tænker, at mange af vores politikere i byrådet, har alt for travlt med at please boligspekulanter og entreprenører og deres fokus er på kun på vækst og udvikling.

Desværre ser det ud til, at de glemmer alt om demokrati og især nærdemokrati.

Så derfor vil jeg gerne anbefale, at administration og byrådet tager sig tid til, at gennemgå de aftaler, der vedtaget af byrådet, om samarbejde og dialog med lokalrådene, for at Silkeborg kommune kan have »Danmarks bedste Nærdemokrati«.