Silkeborg-virksomhed: Køber spansk firma med omsætning på 105 millioner kroner

Borg Automotive har været på opkøb i Sydeuropa og køber spansk turbospecialist

16. september 2020, 11.18

Borg Automatives opkøb vil først få virkning i løbet af fjerde kvartal i 2020 og vil derfor ikke få væsentlig indflydelse på regnskabet for 2020. Silkeborg-virksomheden forventer en samlet omsætning på cirka 850 millioner kroner og en indtjening før skat, renter og afskrivninger i intervallet 75-85 millioner kroner.

SILKEBORG Silkeborg-virksomheden Borg Automotive har indgået aftale om at købe den spanske virksomhed Turbo Motor Inyeccion S.L.

Den spanske virksomheden, der har hovedsæde i Pamplona i Spanien, omsatte i 2019 for 105 millioner kroner og havde en indtjening på knap 12 millioner kroner. Turbo Motor Inyeccion beskæftiger knap 135 medarbejdere og er en af Europas førende virksomheder inden for refabrikation af turboladere til biler,

- Hos Borg Automotive har vi en klar og ambitiøs vækststrategi. Væksten skal komme både organisk og via opkøb, og vi har de seneste år arbejdet med flere konkrete opkøbsemner, forklarer administrerende direktør Kim Kruse Andersen og fortsætter:

- Nu tager vi det første store skridt ved at overtage den spanske virksomhed TMI. Det er en sund og veldrevet familieejet virksomhed, der har specialiseret sig inden for refabrikation af turboladere til biler, siger Silkeborg-direktøren.

Borg Automotive er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co. i Aarhus.

Branchen for salg og distribution af autodele er ved at konsolidere sig, og det kan være svært at overleve som mellemstor aktør. Derfor stod den spanske virksomhed over for enten selv at skulle udvide forretningen eller at blive en del af en større koncern som Borg Automotive. Valget faldt på Borg Automotive blandt andet på grund af virksomhedens ry i branchen.

- Min familie og jeg er meget tilfredse med, at vi nu bliver en del af Borg Automotive. Vores dialog har stået på i en længere periode, og vi kan se, at det er hos Borg Automotive, at TMI vil få de bedste betingelser for videreførelse og vækst. Personligt er jeg også glad for, at mine to sønner kan fortsætte i virksomheden, forklarer stifter og bestyrelsesformand hos Turbo Motor Inyeccion, Jesús Lizarraga.

Opkøbet ventes endeligt gennemført i løbet af 4. kvartal 2020, og efter opkøbet vil Borg Automotive beskæftige 1.500 medarbejdere og have produktion i Polen, England og Spanien samt salgsselskaber i Danmark og Belgien.

TMI refabrikerer i dag 65.000 turboladere om året og råder for nuværende over en kapacitet på op til 140.000 enheder om året.

Hos Schouw & Co. i Aarhus ser man et stort potentiale i Borg Automotive og i en yderligere udbygning af virksomhedens omfang. Det er nu godt tre år siden, at Schouw & Co. købte virksomheden og vækst gennem opkøb er en kernekompetence i Schouw & Co.:

- Borg Automotive er en markedsledende virksomhed i et særdeles interessant og langsigtet bæredygtigt marked. Automobilindustrien er på nogle punkter meget langt fremme inden for cirkulær økonomi, og Borg Automotive har en europæisk førerposition inden for de produktområder, som virksomheden beskæftiger sig inden for, siger administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen fra Schouw & Co. og fortsætter:

- Vores fornemmeste opgave er at understøtte lønsom vækst i virksomheden via vores aktive ejerskab. Det handler om at øge størrelse og udbredelse, og her er vi godt i gang med at løfte Borg Automotive til næste niveau. Købet af TMI er første skridt, men det stopper næppe her. Ambitionen er at videreudvikle Europas største uafhængige producent af refabrikerede autodele, og her har vi den nødvendige vilje og finansielle styrke til at få det til at ske, siger Jens Bjerg Sørensen.