Fifa-boss lover hensyn til bekymrede fodboldspillere

Den pressede fodboldkalender var på dagsordenen, da Gianni Infantino deltog i møde med bekymrede spillere.

Udgivet:21. januar 2022, 08.50

Læsetid:2 minutter

Gianni Infantino var torsdag i Manchester for at deltage i et møde med den engelske spillerforeningen, PFA. Her blev der talt om belastningen på spillerne i international fodbold. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

MANCHESTER Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har skræmt flere fodboldspillere med planen om at ville afholde endnu flere VM-slutrunder.

Samtidig med, at Fifa vil skrue antallet af VM-turneringer op til det dobbelte, er forbundet i gang med at undersøge den internationale kampkalender for at nedbringe den samlede belastning på spillerne.

Umiddelbart virker det som en svær manøvre. Derfor havde den engelske spillerforening, PFA, torsdag inviteret Fifa-præsident Gianni Infantino på besøg i Manchester for at diskutere emnet.

- Jeg er meget glad for, at de rakte ud til os - specielt til mig - for vi ønsker virkelig at lytte til alle.

- Spillerne er altafgørende, når det kommer til fodbolden. Selvfølgelig skal vi bekymre os om spillerne, som vi ønsker at beskytte. For at få viden om deres bekymringer er vi nødt til at tale direkte med dem, siger Infantino til AFP.

Med til mødet var spillere som Paul Pogba og Juan Mata, der begge spiller i Manchester United.

Også den Fifa-ansatte Arsène Wenger deltog. Som udviklingsdirektør er Arsenals tidligere manager sat til at gennemgå kampkalenderen.

Wenger har blandt andet kigget på det store antal af rejsedage i forbindelse i landsholdsterminerne, hvor især spillere fra Sydamerika, Nordamerika og Asien er belastet af rejser væk fra deres europæiske klubber og tilbage igen.

- Vi ønsker, at fodboldspillerne kan præstere på højeste niveau. Ikke bare i en turnering, men i alle turneringer, som de deltager i, siger Gianni Infantino.

- På både dame- og herresiden er problemet det samme. Man rejser frem og tilbage og spiller turneringer, og så skal man rejse igen til en helt anden del af verden.

- Vi har brug for at få noget mere koordination ind i kalenderen, siger han.

I Spanien italesatte Real Madrid-træner Carlo Ancelotti den nuværende belastning af fodboldspillerne efter torsdagens pokalsejr over Elche, der blev slået efter forlænget spilletid.

Det var Real Madrids tredje kamp på otte dage, hvilket efterhånden er blevet normalt.

To af kampene blev dog spillet i Riyadh i Saudi-Arabien - næsten 5000 kilometer fra den spanske hovedstad - hvor Det Spanske Fodboldforbund havde placeret den spanske Super Cup.

- Hvad skal jeg sige? Den her kalender er det rene nonsens.

- Det er uundgåeligt, at det er nødt til at ændre sig. Jeg håber, at de personer, der står bag det, vågner op og laver en mere fair kalender, sagde Ancelotti til Reuters.

/ritzau/