Ønske om farveskifte: Fire blå partier vil arbejde sammen

Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance har givet hinanden håndslag

Udgivet:27. oktober 2021, 08.32

Læsetid:2 minutter

Håndslag på borgerligt samarbejde. Fra venstre er det Nicolai Wang (LA), Birgit Liin (V), Mercedes Czank (DF), Michael Jensen (V), Erling Høj Sørensen (NB), Benny Jensen (NB) og Hanne Gram (NB).

Claus Sonne
Journalist

2 år siden

FAVRSKOV Favrskov Kommune har været rød for længe. Sådan lyder det fra Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance, der har etableret et nyt samarbejde.

Der er, fremgår det af en pressemeddelelse, tale om forskellige partier med hver sine mærkesager, men med fælles værdier og holdninger.

- Vi mener, at Favrskov Kommune alt for længe har været farvet rød, og at det er tid til et politisk skifte. Og vælgerne skal vide, hvad de får, hvis de stemmer på os, siger Birgit Liin, der er borgmesterkandidat for Venstre.

Mere frihed

Større frihed for den enkelte borger er en af de værdier, der binder partierne sammen.

- Vi er enige om, at vi vil arbejde for større valgfrihed og mere fleksibilitet for børnefamilierne, for eksempel deltidspasning og tilskud til pasning af egne børn. Også på ældreområdet er frihed til at bestemme selv et nøgleord, siger Nicolai Wang, Liberal Alliance.

Erhvervslivets vilkår er i fokus, og de blå samarbejdspartnere vil have erhvervsklimaet i Favrskov Kommune tilbage i toppen.

- Vi ser erhvervslivet som motoren i et samfund. Private leverandører kan være med til at skabe bedre kvalitet, bedre ressourceudnyttelse og større valgfrihed, og det er én af de ting, vi vil arbejde for, siger Erling Høj Sørensen, Nye Borgerlige.

Ingen muslimske særhensyn

Partierne er også enige om, at den danske kultur igen skal have en stemme i Favrskov Kommune, og her er der en helt konkret sag, der har fokus.

- Vi vil have dansk madkultur og højtider tilbage i mad- og måltidspolitikken, efter at det røde flertal med et pennestrøg sidste år fjernede netop disse begreber, siger Mercedes Czank, Dansk Folkeparti, som tilføjer, at Dansk Folkeparti ønsker et opgør med de særhensyn Favrskov kommune udviser over for muslimer.

Selv om de fire partier nu har et etableret deres eget samarbejde, er det fortsat det brede samarbejde i byrådet, der er målet.

- Vi har i det borgerlige samarbejde lovet hinanden, at vi vil gå efter bolden og ikke efter manden. Det gælder også i forhold til vores politiske modstandere. Vi vil samarbejde bredt, for det handler om at få gennemført borgerlig politik og ikke om at udelukke nogen. Det, tror vi, er bedst for Favrskov Kommune, understreger Birgit Liin.