Officielt: 38-årig silkeborgenser bliver ny cheftræner i Silkeborg-Voel

Peter Schilling Laursen blev tirsdag præsenteret som træner i Silkeborg-Voel

Udgivet:21. februar 2023, 17.38

Læsetid:2 minutter

Peter Schilling Laursen har de seneste sæsoner været assistenttræner for Arne Damgaard i Skive, men til næste sæson bliver han cheftræner i Silkeborg-Voel. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel har fundet afløseren for klubbens mangeårige cheftræner Jakob Andreasen, der efter 17 år som cheftræner til sommer udelukkende skal fokusere på jobbet som direktør i klubben.

Som Midtjyllands Avis mandag kunne fortælle bliver den nye træner den 38-årige silkeborgenser Peter Schilling Laursen, der tidligere har været assistenttræner i Silkeborg-Voel.

De seneste sæsoner har han været assistenttræner i 1. divisionsklubben Skive, men til sommer tiltræder han på en etårig aftale i Silkeborg-Voel.

- Jeg glæder mig helt vildt til opgaven. Jeg er træner i Skive på tredje år, og det er her, at jeg har fået modnet beslutningen om, at jeg har ambitioner om at komme på et højere niveau. Jeg føler, at jeg er klar til at blive cheftræner, siger Peter Schilling Laursen, der i Skive har haft masser af ansvar som højre hånd for cheftræner Arne Damgaard.

Peter Schilling Laursen var assistenttræner for Jakob Andreasen i Silkeborg-Voel i sæsonerne 2013-2014 og 2014-2015, hvor holdet rykkede op i ligaen det første år og opnåede en flot femteplads året efter.

- Jeg føler, jeg har gjort mig fortjent til et trænerjob på det her niveau, og jeg har haft nogle gode samtaler med Jakob Andreasen og bestyrelsesformand Mogens Steffensen. Jeg er ikke en ny Jakob. Jeg er Peter. Dermed ikke sagt, at jeg kommer for at lave en revolution. Derimod ser jeg os som et godt match. Vi skal arbejde videre med de mange gode og unge spillere i klubben”, siger Peter Schilling Laursen.

Nuværende cheftræner og sportschef Jakob Andreasen er glad for, at det er lykkedes at få Peter Schilling Laursens som sin afløser.

- Jeg havde et fantastisk godt samarbejde med Peter, da han var assistent for mig i to år. Siden har han dygtiggjort sig, og han kommer til at udgøre en stærk duo med Klaus Thomsen. De to står et godt sted med masser af energi, siger Jakob Andreasen.

- Det er et scoop at få Peter. Han passer ind i rammen i klubben, og Klaus og Peter kommer til at komplementere hinanden. De er begge knalddygtige trænere, siger Jakob Andreasen.

Peter Schilling er netop blevet præsenteret for klubbens sponsorerer inden tirsdagens hjemmekamp mod Team Esbjerg.

Ud over trænerjobbet skal han være akademileder på pigesiden i Silkeborg-Voel.

Indlæser debat