Højskolesange - også for de mindste

Danskerne synger. På arbejdspladser, cafeer og i skoler, og nu - 124 år efter den første højskolesangbog blev udgivet - er der netop udkommet en udgave særligt for børn. Der er da også mange gode grunde til, at de yngste skal stemme i. Blandt andet viser forskning, at fællessang fremmer venskaber

Udgivet:30. december 2018, 07.00

Læsetid:8 minutter

Hvad er mest dansk: Dannebrog? Christiania-cyklen? Rugbrød? Margretheskålen? Salmebogen? Eller noget helt sjette?

Da Kristeligt Dagblad for nogle år siden lavede internetafstemningen »10 ting der skabte Danmark«, vandt højskolesangbogen en suveræn sejr over både bacon, Dannebrog, traileren og Lego-klodser.

- Højskolesangbogen er blevet folkeligt fælleseje og et monument over danskhed, som Lea Wierød Borcak, der er ph.d., postdoc og forsker i fællessang ved Aarhus Universitet og Linnéuniversitetet i Sverige, udtrykker det.

Forklaringen på, at netop den buttede, blå sangbog er blevet så populær, er ifølge hende, at den rummer det hele: Salmer. Kim Larsen. Folkeviser. Kort sagt et frodigt udvalg af den danske sangskat. Samtidig elsker vi det tankegods, som bogen trækker på: Grundtvig, højskolen og folkeoplysningen.

- Den forbinder os med historien og træder på samme tid ind i nutiden, fordi den hele tiden inkluderer nye sange, siger hun.

Svært at vælge...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her