Min mand blev fyret

Udgivet:19. april 2021, 12.14

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Jette Randrup. Slienvej 8 Silkeborg

2 år siden

ARBEJDSKLIMA For nogle uger siden nedlagde chaufførerne ved Tide Bus arbejdet en torsdag morgen. Forløbet op til har været utroligt kort, og samtidigt rigtigt langt. Det korte forløb først.

Min mand, Carsten Randrup, har altid været meget engageret i sit arbejde, og har fået flere forslag implementeret i Tide Bus daglige drift.

Alt for mange af chaufførerne har mistet arbejdsglæde, hvilket gør at man bliver trist og ked af det. Man begynder sin arbejdsdag nervøs og anspændt
Jette Randrup

Samtidig har han været positiv kritisk overfor en kultur i firmaet, der slet, slet ikke matcher med arbejdsmarkedet anno 2021. Særligt en områdechef har, siden Tide Bus overtog driften i Silkeborg forpestet arbejdsmiljøet. Dem, der ikke holder kæft og retter ind, kommer i »Den sorte Bog«.

Carsten har længe vidst, at han stod i bogen. Onsdag aften inden arbejdsnedlæggelsen var Carsten indkaldt til møde med områdechefen. Jeg deltog som bisidder. Efter mødet blev han afskediget af områdechefen, uden at have modtaget påtale, mundtlig advarsel, eller skriftlig advarsel. En opsigelse der er så urimelig, og helt i modstrid med hvad der står i Tide Bus egen personalehåndbog. Som hr. Leif Damgaard Nielsen helt rigtigt skriver i sit læserbrev: »Hold kæft eller du er fyret«.

Dette, at Carsten blev afskediget, var den ene grund til chaufførerne nedlagde arbejdet.

Det lange forløb er, at denne omtalte områdechef alt for længe har skabt frygt og usikkerhed blandt medarbejderne. Hvornår siger jeg noget forkert? Hvornår gør jeg noget forkert? Hvornår kommer jeg i »Den sorte Bog«? Hvornår bliver jeg fyret? Alt for mange af chaufførerne har mistet arbejdsglæde, hvilket gør at man bliver trist og ked af det. Man begynder sin arbejdsdag nervøs og anspændt. Denne torsdag var nok, nok. Dette var den anden grund.

Læs også
Hold kæft eller du er fyret Hold kæft eller du er fyret
Læs også
Hold kæft eller du er fyret

På mine egne og Carstens vegne vil jeg gerne sige tusind tak til de modige chauffører, der for første gang i 12 år »trak i den store håndbremse«, og nedlagde arbejdet. Det har varmet os rigtigt meget.