DET ER DIT VALG - KV21

Dummebøder til klimaignoranter

19. oktober 2021, 12.12

KLIMAKRISEN Med alle de lokale skriblerier, der har været om spildevand, skulle man næsten tro, at der var en sag. Det er der ikke! Der er bare en virkelighed, hvor konsekvenserne af klimaforandringerne viser sig stadig tydeligere. Kraftigere nedbør fører blandt andet til hyppigere overløb af fortyndet spildevand. Vi er bagud med separering af spildevand og regnvand, fordi klimaet har forandret sig præcis som forudsagt af klimaforskere og slet ikke som det politiske flertal håbede.

Der har ellers været advarsler nok om de problemer, klimaforandringerne medfører, men det har været vigtigere for det politiske flertal at taksterne hos Skanderborg Forsyning ikke steg for meget.

Når vi ikke vil lade være med at flyve bare for sjov, spise kød i abnorme mængder, køre alene i store brændstofhungrende biler, importere ting og sager af begrænset brugsværdi, så må vi betale dummebøder

Peter Kjær (EL)

Når vi fortsat ignorerer, at vores levevis har konsekvenser for klimaet, så må vi betale dummebøder. Det bliver rigtig dyrt at forsvare sig mod fremtidens orkaner og skybrud. Vi har kun lige set en flig af begyndelsen. Vi har ikke oplevet rigtig voldsomt regnvejr endnu. Italien har for nylig vist, hvad der venter med knap 1 meter vand på et enkelt døgn. Det har sikkert givet en del våde kældre, overløb og mange flere ubehageligheder.

Når vi ikke vil lade være med at flyve bare for sjov, spise kød i abnorme mængder, køre alene i store brændstofhungrende biler, importere ting og sager af begrænset brugsværdi, så må vi betale dummebøder.

Dummebøder til klimaignoranter. Dummebøder der stiger og stiger, lige til vi ikke mere har råd til at flyve for sjov, spise kød i abnorme mængder, køre alene i store brændstofhungrende biler, købe ting og sager med begrænset brugsværdi. Og hvad værre er, så vil vi heller ikke have råd til gode skoler, anstændig ældrepleje og velfungerende sygehuse. Til gengæld bliver vi nødt til at modtage klimaflygtninge i stor stil, hvis vi da får genfundet anstændigheden på flygtningeområdet.

Indlæser debat