Regatta - lad os få belyst gråzonerne

Udgivet:16. oktober 2021, 08.04

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Kristoffer Møller Jensen Byrådsmedlem for Venstre i Silkeborg Kommune

BETALINGSKONCERTER I Midtjyllands Avis den 9. oktober, kan man læse, hvordan Rune Kristensen (S) og Johan Brødsgaard (R), som begge lagde de afgørende partistemmer til valget af den nye Regatta-komite, ser vidt forskelligt på den seneste uges debat.

Rune mener, at man bør tilføje Regattaen endnu flere offentlige millioner. Her må jeg dog melde fra. Det oprindelige udbud lød på ca. 2 mio. Alle andre ansøgere blev smidt ud, for så efterfølgende gentagende gange at kaste endnu flere millioner deres vej. Senest en underskudsgaranti på yderligere 1 million kroner, som sikkert allerede er regnet ind i budgettet.

Men hvor mange ekstra millioner skattekroner har den gode socialdemokrat Rune tænkt sig at kaste efter Regattaen? Lidt hovedregning: Entré 300 kr., 4 aftener, 6.000 pladser = 7,2 mio … ekstra???

Men hvor mange ekstra millioner skattekroner har den gode socialdemokrat Rune tænkt sig at kaste efter Regattaen?
Kristoffer Møller Jensen (V)

Johan Brødsgaard (R) mener, at det er helt rimeligt at opkræve 1200 kr. i entré pr. person over de 4 dage og bryde med 123 års tradition om gratis folkefest - og det på trods af at den nuværende Regatta får mere end dobbelt så meget i tilskud ift. de tidligere arrangører.

Selv om både Rune og Johan lagde de afgørende partistemmer til valget af den nye Regatta-arrangør, er de altså dybt uenige om resten. Men det som springer mest i øjnene på mig, er den ulige konkurrence for offentlige midler, som ingen i byrådssalen har været bekendt med før nu. Hvad er der folkeoplysende i at tage entré for koncerter?

Læs også
Regattaen indfører betaling til de store koncerter Regattaen indfører betaling til de store koncerter
Læs også:
Regattaen indfører betaling til de store koncerter

Det lader til, at der er mange gråzoner, man bør få belyst inden der planlægges videre, når et arrangement med så mange offentlige millioner pludseligt overrasker alle ved at blive et kommercielt arrangement, hvor man tager entré og begrænser adgangen, og dermed bryder med alle normale retningslinjer for offentlige tilskud i Silkeborg kommune.

Læs også
Regatta-entré deler vandene Regatta-entré deler vandene
Læs også:
Regatta-entré deler vandene

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere