Velkommen tilbage til de ældste elever

3. juni 2020, 12.02

Caya, Lasse (i midten) og Andreas har skoletime i Lunden og har her en samtale på engelsk. Foto: Jonna Svenstrup

LOKALSKRIBENT Mandag den 18. maj kunne Karup Skole endelig byde de ældste elever velkommen tilbage. En regnfuld, men glædelig dag, for både elever og lærere.

Man skulle aldrig have troet, at folkeskoleelever ville savne skolen, men det er tilfældet for størstedelen af alle danske folkeskoleelever under denne krise.

Efter omkring 2 måneder uden elever på gangene, kunne skolerne endelig få lov til at åbne dørene, og byde velkommen tilbage til de ældste elever. På Karup Skole betød det dog strengere hygiejne og opdeling af klasserne i udskolingen. Men på trods af den nye hverdag og de nye regler, er både elever og lærere glade for at være tilbage. Det synes Caya Hansen fra 8. klasse på Karup Skole i hvert fald:

- Det er rart endelig at se sine klassekammerater igen, men man skal lige vænne sig til den nye måde at gå i skole på.

Retningslinjerne skal overholdes

Der er stadig regler og retningslinjer, der skal overholdes. Derfor er det vigtigt for Karup Skole at sørge for, at eleverne holder afstand og undgår større forsamlinger. For at undgå, at alle eleverne er i skole på samme tid, har 7. årgang en hel skoledag om mandagen, mens det er tirsdag for 8. årgang og onsdag for 9. årgang. De elever, som ikke har undervisning på skolen hele dagen, møder op på Skype, og har fjernundervisning, inden de så møder ind på skolen klokken 13. På den måde gør skolen sit bedste for at overholde myndighedernes retningslinjer.

Udeundervisning fylder meget på skemaet, og meget af undervisningen foregår rundt omkring ved skolen, i Lunden og på sportspladsen tæt ved skolen. Så vi håber på godt vejr fra nu og frem til sommerferien.