Silkeborg vokser - og skal også vokse i syd

2. januar 2021, 08.00

BYUDVIKLING »Silkeborg vokser«. Det er et faktum og et omdiskuteret emne. Det er også navnet på en ny hjemmeside. Jeg har tjekket den ud. Gode tanker. Godt lavet. Dog slog det mig, at omdrejningspunktet er omkring motorvejens forløb. Der er trafik, det er nemt, naturligt og giver mening. Men det ene udelukker vel ikke det andet.

Jeg synes, at den sydlige del af kommunen bør nævnes. Som eksempel mener jeg, at Knudlund har rigtig meget at byde på. Placeringen under 3 km fra både Virklund og Them og ca. 30 km til motorvejen ved Horsens, er god. Og uden at vide det præcist, så tænker jeg også, at kvadratmeterprisen er attraktiv. Jeg kørte en tur derud forleden. Jeg har været der mange gange før, men det kan være godt at blive opdateret i ny og næ. Der er gang i den. Masser af erhverv. Masser af kvalitet.

Når vi taler vækst, skal vi huske, at der er noget, der hedder Silkeborg syd også. Lige præcis for Knudlund, er der en gylden mulighed nu. Transformationsområdet ved Mørksøvej og området bag det gamle Idé Møbler mv. i Virklund, er påbegyndt

Luis da Silva Martins

Jeg ved, det bliver nævnt, at efterspørgslen langs motorvejen er stor. Det giver også god mening. Men; Når vi taler vækst, skal vi huske, at der er noget, der hedder Silkeborg syd også. Lige præcis for Knudlund, er der en gylden mulighed nu. Transformationsområdet ved Mørksøvej og området bag det gamle Idé Møbler mv. i Virklund, er påbegyndt. Et af de nye spændene projekter, Christinedalen, er allerede præsenteret. Og der kommer formentligt meget mere; Boliger og institutioner mm. Der kan være bolde, der kan gribes.

Samtidig står en initiativrig flok i Virklund klar til at understøtte lokalt erhverv med snitflader til Outdoor, som kan understøtte både erhverv, outdoorstrategien og Silkeborg syd.

Det står nævnt i vores vision og strategi at vi skal sikre lokalt erhverv. Hvordan sikrer vi erhverv i den sydlige del af kommunen? Ja, i hele kommunen. Hvordan taler vi det op, både som borgere, lokalråd, kommune og politikere? Silkeborg er fantastisk at bo i ja, men vi er meget mere end en bopælskommune. Også i den sydlige del.