Silkeborgensers hjerte brænder for de socialt udsatte

Morten Skov Mogensen, Silkeborg, der er generalsekretær for KFUM’s Sociale Arbejde, runder 50 år tirsdag den 7. juli

7. juli 2020, 12.45

Morten Skov Mogensen er uddannet cand.scient.pol og master i offentlig ledelse fra Aarhus Universitet. Han bor med sin kone og børn i Silkeborg.

FØDSELSDAG: Morten Skov Mogensen brænder for at skabe et stærkt civilsamfund med indgange og adgang til de små og store samfundsfællesskaber, også for de mest sårbare mennesker i Danmark.

Tirsdag den 7. juli fylder han 50 år.

Siden 2012 har han ledet en af Danmarks største sociale diakonale organisationer, KFUM’s Sociale Arbejde. Organisationen, som har hovedkontor i Strib ved Middelfart, favner både sociale caféer og væresteder, botilbud for hjemløse, misbrugsbehandling, døgninstitutioner, dagtilbud, genbrugsbutikker, Center for Ludomani, Center for Digital Pædagogik og meget mere.

- Morten er en drøm af en generalsekretær. Hans værdisæt er på plads og udtryk for levet liv. Og hans faglighed er helt i top. Morten er dygtig og velovervejet, og han evner både detaljen og de store linjer. Han har en veludviklet høresans i forhold til, hvad der foregår omkring ham - og i det diakonale og sociale arbejde generelt, siger Jens Maibom Pedersen, formand for KFUM’s Sociale Arbejde, og fortsætter:

- Jeg har kendt Morten i mange år og glæder mig til stadighed over samarbejdet med ham. Det er altid loyalt og ligefremt, og Morten evner såvel at bidrage som at lytte - og det er store kvaliteter i forhold til frivilligt socialt diakonalt arbejde. Han har flair for det politiske arbejde og niveau, og han nyder med fuld rette tillid i en lang række organisatoriske sammenhænge.

Mange hverv

Morten Skov Mogensen har et livslangt engagement i FDF. Han er i dag formand for Rødding Højskole og næstformand i Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Han har også været udpeget som medlem af Frivilligrådet og Rådet for Socialt Udsatte.

Tidligere har han arbejdet i Silkeborg Kommune og på Silkeborg Højskole. Han er desuden kaptajn i forsvaret og har været udsendt i forbindelse med fredsbevarende arbejde i Kosovo. mtl

KFUM’s Sociale Arbejde

»KFUM’s Sociale Arbejde« har i 102 år været en selvstændig organisation og er dermed noget andet end »KFUM«.

KFUM’s Sociale Arbejde hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer, for eksempel ensomme, hjemløse, psykisk sårbare, mennesker i misbrug og fattigdom, sårbare familier og andre, som står udsat. Det er en af Danmarks største sociale diakonale organisationer med 850 ansatte, 2300 frivillige og 161 institutioner og sociale tilbud over hele landet, herunder bl.a. Center for Ludomani, Center for Digital Pædagogik og meget andet.