Silkeborg er rig på natur men fattig på klimaambitioner

1. oktober 2020, 12.57

KLIMAET 7/10 er der andenbehandling af et kommunalt budget, der er godt - men ikke godt nok.

Vi bor i Danmarks outdoor hovedstad, og det er vi glade for. Skov, sø og fuglesang i og omkring vores hjem er en del af den by, vi kender og holder af. Men de helt store klimaambitioner gror ikke på træerne i Silkeborg Kommune.

I kommunalbudgettet for 2021 fastsættes årligt frem mod 2024 1 millioner kroner til realisering af Silkeborg Kommunes klimastrategi. Der bor 94.026 indbyggere i Silkeborg Kommune. Med lidt hurtig hovedregning svarer det til 10,64 kroner pr. indbygger årligt.

Skov, sø og fuglesang i og omkring vores hjem er en del af den by, vi kender og holder af. Men de helt store klimaambitioner gror ikke på træerne i Silkeborg Kommune.

Ellen Hebsgaard, Esben Homann, Maja Klitgaard, Marius Sørensen, Sofie Sandbæk og Anna Kragmose

Med de yderligere 5 millioner, der er sat af til natur og miljø i 2021, er budgettet historisk for Silkeborg Kommunes klimaindsats. Og det er vi glade for!

Men man skal ikke meget mere end fyrre minutter med toget mod Aarhus for at finde radikalt større vilje til at handle på klimakatastofen. Her er der afsat 153,11 kroner årligt pr. indbygger indtil 2024.

Vi sidder som unge borgere, som aktive i Den Grønne Studenterbevægelse i Silkeborg, som beboere i »Danmarks Outdoor Hovedstad« og undrer os; hvis det er muligt i Aarhus, hvorfor så ikke her?