Video: Smuk video markerer tre års fødselsdag for motorvejen

Udgivet:10. september 2019, 08.33

Foto: Silkeborg Kommune / Bo Nørgaard

3 år siden

SILKEBORG Den 11. september 2019 er det tre år siden kronprins Frederik klippede snoren og åbningen af Silkeborgmotorvejen blev fejret med Danmarks største vejfest.

Siden har ca. 30 mio. biler kørt på motorvejen. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

- Silkeborgmotorvejen har haft en enorm betydning for os som kommune. Vi oplever lige nu stor vækst i antallet af tilflyttere, der bliver bygget nye boliger over hele kommunen og mange virksomheder udvider eller køber jord langs motorvejen. Jeg er ikke i tvivl om, at Silkeborgmotorvejen spiller en afgørende rolle i den fortælling, siger borgmester Steen Vindum (V) i en pressemeddelelse.

I slutningen af 2018 rundede Silkeborg Kommune 93.000 borgere og rykkede samtidig op som Danmarks 10. største kommune.

Inden 2019 har tallet højst sandsynligt passeret de 94.000 borgere. En ny undersøgelse foretaget af Silkeborg Kommune viser, at det primært er børnefamilier, der vælger at rykke teltpælene op og slå sig ned i kommunen.

Derfor er der nu flere nye bydele på vej i Silkeborg, både i midtbyen og nord for Silkeborg, mens der i kommunens øvrige byer bliver bygget, moderniseret og udvidet dagtilbud, skoler og haller.

- Lige nu er vi den kommune i landet, der bygger mest pr. indbygger, næst efter de store universitetsbyer, konstaterer Steen Vindum.

I anledning af den tre års fødselsdag har kommunen produceret en video, som viser hvordan motorvejen ser ud fra en drone.

}