I kirken bliver stemmen lav og stemningen høj

Menighedsråds-formand i Mariehøj Kirke, Marianne Thompson, bliver ofte overvældet af kirkens arkitektoniske storhed og rummets enorme kraft

26. april 2019, 16.09

Formanden for menigshedsrådet i Mariehøj Kirke, Marianne Thompson, mener, at kirkerummet emmer af storhed, historie og vigtige begivenheder på en sådan måde, at det giver os ro til eftertænksomhed - og det uanset hvilken kirke, man går ind i et sted i verden, for sådan virker kirkerummet bare på os. ?

SILKEBORG Med ét man træder ind i en kirke, så mærker de fleste det nok: Dét helt særlige ved rummet, der automatisk får os til at tale lavmælt og respektfuldt med hinanden og lader øjnene og dermed også sjælen finde roen i stilheden og det smukke kirkerum. Et rum, der kan overvælde enhver med sin storhed og historie.

Sådan en følelse rammes man især af, når man åbner døren til Mariehøj Kirke i Sydbyen, for sjældent har en kirke taget sig så godt ud - og fået de førnævnte beskrivelser til at passe perfekt.

Men hvorfor gør kirkerummet sådan ved os? Det giver menighedsrådsformand i Mariehøj Kirke, Marianne Thompson, gerne sit bud på:

Ikke plads til ligegyldigheder...