Topscoreren Kissmeyer venter med spænding

Carsten Kissmeyer må vente til et stykke op ad torsdagen, før han ved, om han får et af Venstres fem mandater i Vestjyllands Storkreds

6. juni 2019, 07.38

Carsten Kissmeyer fik et kanonvalg i Ikast-kredsen, men det alene er ikke nok til en plads i Folketinget. Så Carsten Kissmeyer beder i disse timer til, at nok vælgere i andre dele af Vestjyllands Storkreds har stemt på ham, så han kan sætte sig på Venstres femte mandat i storkredsen. Foto: Henrik Ole Jensen

Ikast-Brande Venstre fik 96.603 stemmer i Vestjyllands Storkreds. Det er 29,8 procent af alle stemmerne og rækker til at sende fem politikere i Folketinget.

Om en af dem er Carsten Kissmeyer fra Ikast, er et af de foreløbig uafklarede spørgsmål.

Venstre har nogle populære navne på stemmesedlen, og de fleste analyser peger på, at Kristian Jensen, Inger Støjberg, Thomas Danielsen og Kristian Phil Lorentzen er forholdsvis sikre på at blive valgt ind.

I Ringkøbing var Esben Lunde Larsen en stemmesluger i 2015, men han genopstillede ikke, og det store spørgsmål er derfor, hvem de tidligere Larsen-vælgere nu har sat kryds ved.

- Der er stadig en chance for, at jeg bliver valgt ind. Men det afhænger af de personlige stemmer, fortalte Carsten Kissmeyer i telefonen ved 23-tiden, mens lyden af Venstres valgfest i Landstingssalen på Chri­stiansborg buldrede løs i baggrunden.

Topscorer to valg i træk...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til underholdning

Adgang til fordele hos Læserklubben