Topscoreren Kissmeyer venter med spænding

Carsten Kissmeyer må vente til et stykke op ad torsdagen, før han ved, om han får et af Venstres fem mandater i Vestjyllands Storkreds

Udgivet:06. juni 2019, 07.38

Læsetid:2 minutter

Ikast-Brande Venstre fik 96.603 stemmer i Vestjyllands Storkreds. Det er 29,8 procent af alle stemmerne og rækker til at sende fem politikere i Folketinget.

Om en af dem er Carsten Kissmeyer fra Ikast, er et af de foreløbig uafklarede spørgsmål.

Venstre har nogle populære navne på stemmesedlen, og de fleste analyser peger på, at Kristian Jensen, Inger Støjberg, Thomas Danielsen og Kristian Phil Lorentzen er forholdsvis sikre på at blive valgt ind.

I Ringkøbing var Esben Lunde Larsen en stemmesluger i 2015, men han genopstillede ikke, og det store spørgsmål er derfor, hvem de tidligere Larsen-vælgere nu har sat kryds ved.

- Der er stadig en chance for, at jeg bliver valgt ind. Men det afhænger af de personlige stemmer, fortalte Carsten Kissmeyer i telefonen ved 23-tiden, mens lyden af Venstres valgfest i Landstingssalen på Chri­stiansborg buldrede løs i baggrunden.

Topscorer to valg i træk...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mere fra temaet

Se flere

Ikast

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere