Ikast-Brande har allerede engageret sig i at undgå ghettoer

Borgmester Ib Lauritsen mener, at ghetto-pilen peger andre steder hen end Ikast

Udgivet:03. januar 2018, 07.32

Læsetid:3 minutter

GHETTO Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen var mere end ualmindeligt fokuseret på ghettodannelse, da han i sin årlige tale til nationen - nytårstalen - linede op til, hvad man kan forvente af politiske udspil i 2018.

Statsministeren sagde blandt andet: »I aften vil jeg tale om en af de balancer, jeg er alvorligt bange for, er ved at tippe. Ja, nogle steder er den allerede tippet.

Jeg tænker på de børn, der vokser op i et miljø, hvor det ikke er normen, at forældrene går på arbejde. Hvor penge ikke er en løn, man tjener. Men noget man får fra kommunen. Eller tilraner sig ved kriminalitet.«

For Ikast-Brandes nytiltrådte borgmester - partikollegaen Ib Lauritsen fra Venstre er der formentlig en grund til, at statsministeren kommer med en så bombastisk og markant udtalelse.

- Jeg er dog ikke bekymret for de lokale forhold. Vi er allerede i fuld gang og har stor fokus på socialt engagement i de boligområder, hvor man kunne frygte, at der ville komme ghettodannelser.

- Jeg er overbevist om, at statsministernes udtalelser er tiltænkt andre områder end her i Midtjylland, siger Ib Lauritsen og henviser til visse dele af København og Gellerup-planen ved Århus.

- Men det er da klart, at når statsministeren kommer med så skarp en definition, så bliver vi nødt til at være opmærksomme på problemstillingerne. Men i min verden ændrer en nytårstale ikke noget i forhold til, hvad vi allerede har sat igang. Vi har Ikast-Brande i det sidste halve års tid haft stor politisk fokus på indsatsen i de almennyttige boligområder.

Han har ingen bekymringer for, at der i Ikast-Brande er områder, som statsministeren beskriver som »Boligområder, hvor unge tvinges til at gifte sig med en, de ikke elsker. Hvor kvinder regnes for mindre værd end mænd.«

Nytårstalen...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind