Leder: Rart borgmesterligt skulderklap

11. september 2021, 07.48

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Blad-guderne skal vide, at de ikke altid er begejstrede for os.

Nogle gange fordi vi laver fejl. Andre gange fordi de mener, vi ikke laver nok. Til tider fordi vi napper dem i haserne, kigger dem i kortene og giver dem et svirp med ordpisken, når vi mener, de trænger.

Men trods trakasserierne fra tid til anden, så ved vi godt, at de kommunale førstemænd i Midtjyllands Avis’ dækningsområde på bunden af deres modne mandshjerter har en vedvarende veneration for os og den rolle, vi spiller som lokalmedie.

Borgmestrenes frygt er, at tidens ugunst kan ende med at lukke medievirksomheder og skabe såkaldte nyhedsørkener uden lokal nyhedsdækning, hvilket vil føre til ringere kår for det lokale demokrati

Hans Krabbe i dagens leder

Jeg taler om borgmestrene i Favrskov, Skanderborg, Viborg, Ikast-Brande og Silkeborg, henholdsvis Nils Borring (S), Frands Fischer (S), Ulrik Wilbek (V), Ib Boye Lauritsen (V) og Steen Vindum (V). Deres loya-litet og opbakning kommer fysisk til udtryk i aviserne i går og i dag, hvor vores folkevalgte kvartet sammen med en lang række andre danske borgmestre fra hele det politiske spekter optræder i dobbeltsidede annoncer til fordel for de regionale og lokale medier i Danmark.

Under overskriften »Lokale nyheder er vigtige for det lokale demokrati« opfordrer borgmestrene Folketinget til at få sat gang i de medieforhandlinger, der har været udsat af flere omgange. Budskabet fra borgmestrene til Christiansborg er, at de regionale og lokale medier bør styrkes i en tid, hvor vi investerer massivt i en nødvendig digitalisering, samtidig med at coronaen og udenlandske techgiganter i uskøn forening truer vores eksistensgrundlag.

Borgmestrenes frygt er, at tidens ugunst kan ende med at lukke medievirksomheder og skabe såkaldte nyhedsørkener uden lokal nyhedsdækning, hvilket vil føre til ringere kår for det lokale demokrati.

Det borgmesterlige skulderklap er en velkommen og motiverende gestus på kanten af en valgkamp frem mod KV21, som flere steder tegner mere spændende end i mange år. Vi glæder os. Kommunalvalget hvert fjerde år er en slags journalistisk juleaften med masser af læsere, masser af stof og masser af lokal debat på læserbrevssiderne.

Vi glæder os igen i år til at løfte den identitetsskabende, sammenhængskraftskabende og stolthedsskabende funktion, vi har som lokalt dagblad. Hverken ufejlbarlige eller urørlige. Men som interesserede medspillere, der tager vores mangeårige rolle som debat- og kulturbærere alvorligt.

I et samfund post-corona med stigende fokus på det nære måske endda mere alvorligt end nogensinde før i vores over 160-årige virke?

Så tak for opbakningen, d’herrer.

Men den galvaniserer jer altså ikke imod, at vi kommer efter jer igen, hvis vi synes ...

Indlæser debat...