Silkeborg-team jubler over Magnussen-aftale

Jan Magnussen gør comeback i dansk motorsport for LM Racing. - Det er stort, siger teamejer Lars Mogensen

8. november 2019, 10.13

Jan Magnussen har fire gange vundet sin klasse i Le Mans. foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

MOTORSPORT Der er stor glæde hos LM Racing, der fra næste sæson får Jan Magnusen i stalden. Papirerne er skrevet under, og LM Racings teamejer Lars Mogensen er en glad mand.

- Det er toppen af poppen. Det er stort. Der er ikke nogen større end Jan Magnussen i motorsport herhjemme. Han er tidligere formel 1-kører og mangedobbelt Le Mans-vinder. Det er ham, der trækker publikum til racerbanerne, siger Lars Mogensen.

Han var i sidste sæson også tæt på at få Magnussen i stalden, men dengang kiksede det. nu er alt imidlertid på plads.

Lars Mogensen glæder sig over, at en række sponsorer bakker op, og dermed har den nye TCR-klasse fået et stort løft.

Touring Car Racing er en klasse for standardvogne, som har indtaget det meste af verden. I dag afvikles der nationale mesterskaber i mere end 20 lande samt regionale mesterskaber som TCR Europe og verdensmesterskabet, WTCR.

Bilerne er almindelige gadebiler i typisk Golf, Kia eller lignende, men de er så bygget om til race og har fået større motorer.

- Det er et helt nyt tiltag i dansk motorsport, så det ser spændende ud. Bilen får en 2,0 motor med 360 hestekræfter, siger Lars Mogensen.

Lars Mogensen har igennem en årrække haft et team i DTC-klassen, men teamet stillede ikke op i 2019. Nu er han imidlertid tilbage med manér.

- Jeg har haft tid til at tænke over tingene, og den nye TCR-klasse så spændende ud. Så jeg har lagt en plan med nogle sponsorer, og nu har Jan sagt ja til at køre. Så det er det, vi gør, lyder det med et skævt smil fra Lars Mogensen.

Åbningsløbet på Jyllandsringen i 2020 er i weekenden den 18-19. april.