Læg ideologien væk så vi får mest muligt for pengene

Udgivet:17. september 2021, 13.03

Læsetid:2 minutter

Af Birgit Liin Borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre

2 år siden

BUDGET Budgettet for 2022-2025 viser med al tydelighed, at økonomien i Favrskov Kommune er presset. Venstre står bag budgetforslaget, der nu er sendt i høring, for selvfølgelig påtager vi os vores del af ansvaret.

En lang række store anlægsprojekter er skudt til hjørne, og til foråret mødes forligspartierne for at drøfte, om projekterne kan realiseres og hvordan.

For Venstre gælder det om at få så meget for pengene som muligt. Samtidig er borgernes valgfrihed en hjertesag for os. Igennem denne byrådsperiode har vi kæmpet for begge dele, men ikke altid med held. Måske er tiden ved at være moden til at genoverveje de Venstre-forslag, som det siddende byrådsflertal tidligere har stemt ned?

Et friplejehjem kunne aflaste det kommunale anlægsbudget
Birgit Liin (V)

For var det klogt af flertallet at nedstemme Venstres forslag om i kommuneplanen at afsætte plads i Hadsten til et friplejehjem, når vi nu må konstatere, at der mangler penge til at opføre et kommunalt plejehjem i netop Hadsten? Et friplejehjem kunne aflaste det kommunale anlægsbudget.

Kommunens børnepasningskapacitet i Hinnerup og Hadsten er presset. Men var det så klogt af flertallet af nedstemme Venstres forslag om at begrænse efterspørgslen på kommunale pasningstilbud ved at indføre ret til tilskud til hjemmepasning og deltidspasning, når der nu mangler penge til at opføre nye daginstitutioner?

Og var det klogt af flertallet ikke at lytte til os, når vi under budgetforhandlingerne foreslog at få lavet grundlaget for en ny udbuds- og kontraktstyringspolitik, som på sigt kan sikre større økonomisk råderum? Vi har jo brug for et større råderum, hvis vi skal kunne finansiere de anlægsprojekter, som nu udskydes.

Vi håber, at særligt Socialdemokratiet vil lægge den ideologiske modstand mod private tilbud og borgernes valgfrihed til side, så vi sammen kan løse de problemer, vi nu står i.