Valg og god mad følges ad

Traditionerne er mange og forskellige, når det kommer til at holde den perfekte valgaften

Udgivet:06. juni 2019, 07.46

Læsetid:4 minutter

SILKEBORG Ligesom der var adskillige partier - og endnu flere kandidater - at stemme på til folketingsvalget, var der mange måder at fejre valgaftenen i går.

Midtjyllands Avis var på rundtur i Silkeborg, og særligt én ting gik igen på de forskellige adresser: Mad og søde sager.

På Silkeborg Gastropub i Nygade var der valgflæsk på menuen, og der var udsolgt, meddelte Benjamin Neis, som er en af mændene bag den nyåbnede gastropub.

Og det duftede da også af stegt flæsk, der spruttede, mens det blev båret fra køkkenet og ud til bordene til de mange gæster, der i løbet af aftenen fyldte maverne. Flere andre steder i byen var valgflæsk på menuen - for eksempel også på Marienlund Plejecenter.

Der er ingen entydig forklaring på, hvorfor det er populært at spise stegt flæsk, efter at krydset er sat. Valgforskere har dog gennem tiden understreget, at valgflæsk altså ikke er mad i praksis, men derimod et ord, der beskriver de løfter, som politikere spiser vælgerne af med i valgkampen for at opnå stemmer - eksempelvis et løfte om flere pædagoger i daginstitutionerne.

Det stammer fra den tid, hvor flæsket næsten kun bestod af fedt. Når politikere gav sig ud for noget, de ikke var, sammenlignede folk det med fedtstykket, som ligeledes gav sig ud for at være kød.

Byrådsmedlem til 1984...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Relaterede artikler

Se flere

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Politik

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis