
Vild mad i køkkenet
Glæden ved at spise noget bliver forstørret, når man selv har stået for at samle maden ind
Udgivet:28. april 2019, 10.00
Læsetid:4 minutter
Led, kig, hent
Jeg laver i dag kun få måltider uden vilde elementer. Det være sig enten de friske eller saltede, syltede, tørrede eller fermenterede.
Glæden ved at tage noget frem fra spisekammeret er den største, når du har lavet det selv. For mig er det en enorm glæde at have naturen i mit køkken hver dag. Det er en glæde, som jeg ikke kan forestille mig at leve uden. Jeg samler året rundt, men på nogle tidspunkter giver det selvfølgelig mere mening end andre. Men følelsen af at have et jagtgen, der hele tiden siger »tag af sted, led, kig, hent«, er der året rundt, hvor end jeg er.
Jeg lægger ikke madplaner, men jeg sørger for, at jeg altid har basisfødevarer nok til at kunne lave et godt måltid. Jeg giver så at sige mig selv gode kort på hånden i form af mit spisekammer. Jeg laver kun få klassiske måltider. Der kommer sjældent kendte retter ud af mit køkken. De retter, jeg laver, er på én og samme gang mere sammensatte, men også mere fragmentariske - lidt af det ene og lidt af noget andet. Små skåle, dips, chutneyer og rester, der skal bruges.
Det handler om sanser...
Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?
Første måned for 19 kr.
Herefter 99 kr. pr. måned
KOM I GANG NUOG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her
Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb enkeltdags adgang Klik her
Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her
Allerede abonnent? Log ind