Smykker så smukke som var de af... hestehår

Den 50-årige Christina Rantil Smiths historie rummer det hele - en forfærdelig ulykke, gensynet med kærligheden efter 30 år og succesen med at udleve sine smykkke-drømme

8. november 2014, 07.00

Den tidligere sognepræst - nu smykkekunstner, Christina Rantil Smith, fra Gerning laver smykker af hestehalehår, rav og sølv som speciale. ?Fotos: Jens Anker Tvedebrink

GERNING På flere måde er Christina Rantil Smith helt enestående. Hun lever som den eneste i Nordeuropa af at lave smykker af hestehår, tidligere var hun sognepræst på Sjælland, en heste-ulykke havde nær kostet hende livet og nu bor hun i Gerning med sin ungdomskæreste, der fandt hende igen på facebook efter 30 års adskillelse.

Dette er en lille del af Christina Rantil Smiths 50-årige historie. En fortælling, der rummer det meste - lige fra kærlighed og ulykke - men mest af alt fortæller den om en særlig kvinde med et helt enormt stort mod.

- Det gik op for mig, at døden kan indhente en, når man mindst venter det. Og da jeg lå der i sengen, gik det også op for mig, at jeg gerne ville huskes for noget mere, siger Christina Rantil Smith.

Og dér hun lå, var i en hospitalsseng på Sjælland for fem år siden. Hun var netop faldet af en hest - uden ridehjelm på og var blevet sparket så voldsomt i hovedet i faldet, at hun skulle lære at gå igen og stadig døjer lidt med kortidshukommelsen og ikke kan læse bøger, fordi bogstaverne hopper på det hvide papir.

- Jeg ved, at døden altid kommer meget ubelejligt. Og at man kan blive indhentet af den, når som helst. Mottoet lyder lidt slidt, men man skal gå efter sine drømme - der er kun en selv til at gøre det, siger Christina Rantil Smith og fortsætter:

- Én af de ting, jeg derfor besluttede mig for, var, at når jeg kunne gå igen, så ville jeg gå. Altså fra min mand, der var fuldblodsalkoholiker. Det andet var, at jeg ville sige mit ellers gode præstejob op og vinke farvel til pension og fast løn for at gøre noget, jeg altid har drømt om, siger Christina Rantil Smith.

Gik efter drømmen ...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben