Besparelser: Housing last!

Udgivet:28. januar 2023, 07.21

Læsetid:1 minut

Af Jens Anders Brogaard. Hesselhøjvej 11 Silkeborg

2 måneder siden

CAFÈ Jeg må også bringe mine tanker med ind i protesten over de nedlukninger, som Silkeborg Kommune i øjeblikket gennemfører inden for det social/psykiatriske område.

Det er beskæmmende at opleve, hvordan man politisk tilsyneladende i øjeblikket er ved at udvikle en ny metode overfor mennesker, hvis hverdag er præget af psykiatriske lidelser, afmagt, ensomhed, misbrug, fattigdom udstødthed og andre barske vilkår.

Vilkår som vi alle har et medansvar i ved den måde, som vi indretter vores samfund på. Jeg tillader mig, at kalde metoden Housing Last.

Den socialøkonomiske virksomhed Sterk må lukke, Botilbuddet Housing First må lukke, Café på Vejen (Café af Vejen) må lukke.

Læs også
<span>Besparelser slår nu igennem:</span> Handicappede mister fristed <span>Besparelser slår nu igennem:</span> Handicappede mister fristed
Læs også:
Besparelser slår nu igennem: Handicappede mister fristed

Kirkens Korshærs Bazaren må lukke.

Jeg ved af erfaring fra mine mange års arbejde inden for udsatteområdet, hvilke konsekvenser det får for de mennesker, som det går ud over og hvilke arbejdsmæssige konsekvenser det får for andre, som er i berøring med disse mennesker.

Pårørende, psykiatri, bostøtter, støtte-kontaktpersoner, Varmestuens ansatte, sygehuse, politi, Kriminalforsorgen med flere, som belastes yderligere og har snart ingen steder at henvise borgere til ud over selvfølgelig gadelampens skær.

Når man som ansat eller frivillig via relationsarbejde er tæt på, ja så har man svært ved at forstå, hvordan nogen kan prioritere på den måde over for nødlidende medmennesker.

Især når erfaringen siger, at den slags nedlukninger har kostet menneskeliv. Men så får man jo også egen bolig med låg 6 fod under ...

Indlæser debat