Fondspenge til fem lokale projekter

Fonden bag Andelskasserne i område Nord har for første gang uddelt midler til sociale, kulturelle og kreative aktiviteter. I Ikast-Brande Kommune er mere end 131.000 kroner blevet fordelt

Udgivet:21. august 2021, 10.58

Læsetid:2 minutter

Torsdag aften var der uddeling af penge fra Fonden bag Andelskasserne i område Nord, hvor Andelskassen i Ikast hører under. Fonden støtter sociale, kulturelle og kreative aktiviteter. I Ikast-Brande Kommune er i alt 131.656 kroner fordelt mellem fem lokale initiativer og aktiviteter. Det drejer sig om: DCH Ikast Hundesports Center, Ikast Complete, Ikast Musikliv Stjernefrø, Natur - børn - udeliv i Nordsognet og Det kreative Ikast. Foto: Pr-foto

IKAST-BRANDE Danmark er fyldt med energiske ildsjæle. Men selv den stærkeste virketrang kan bremses, hvis der ikke er økonomi til at føre de gode idéer ud i livet. Det har Fonden bag Andelskasserne i område Nord nu gjort noget ved og for første gang i sin levetid uddelt midler og derved givet en økonomisk hjælpende hånd til fem udvalgte initiativer og aktiviteter, der vil gøre en synlig forskel i lokalsamfundene i Ikast-Brande Kommune.

Fonden har tildelt mere end 131.000 kroner, som er fordelt mellem DCH Ikast Hundesports Center, Ikast Complete, Ikast Musikliv Stjernefrø, Natur - børn - udeliv i Nordsognet og Det kreative Ikast.

Kundernes lokalområder

Det glæder Michael Haahr Knudsen, som er lokalt fondsbestyrelsesmedlem, at fonden kan være med til at sprede glæde og udvikling i lokalsamfundene.

- Uddeling af midler er vigtigt for fonden. På den måde kan vi være med til at understøtte lokale ildsjæle og udviklingen i lokalsamfund. Samtidig bakker vi også op om de områder, hvori Andelskassens kunder lever og er aktive, siger Michael Haahr Knudsen i en pressemeddelelse.

Gør en forskel for mange

For at komme i betragtning til nogle af fondens midler, skal aktiviteterne finde sted i fondens område samt fremme udviklingen af sociale, kulturelle og kreative fællesskaber og dermed bringe mennesker sammen og være til glæde og gavn for en bredere kreds end initiativtagerne.

Torsdag 19. august mødtes ildsjæle fra de fem initiativer i Andelskassen i Ikast for at modtage den store økonomiske håndsrækning fra Fonden. Her deltog centerdirektør for Andelskassen i Ikast, Ann Merete Kongensgaard også.

- Det er stort for os i Andelskassen at kunne være med, når fonden bag banken uddeler midler til lokale initiativer. Det er jo andelskassernes gamle DNA og lokale engagement, vi her ser udfoldet på en ny måde. Og det glæder mig at se, hvordan pengene kommer til at gøre en forskel for rigtig mange indbyggere i lokalområdet, siger Ann Merete Kongensgaard.