Oliver sendte grønt flag mod blå himmel

Børnehaven på Gudenådalens Friskole fik i går tildelt det grønne flag som symbol på børnehavens

22. juni 2017, 10.30

Borgmester Torsten Nielsen fik hjælp af Oliver, der var rigtig dygtig til at hjælpe med at hejse det grønne flag over Gudenådalens Fribørnehave.

bjerring - Hvem skal du hente?

Er det dig, der er borgmesteren?

Dét var nogle af de første spørgsmål, der blev stillet, da jeg mødte frem på Gudenådalens Fribørnehave, hvor børnene - og personalet - så frem til at modtage et grønt flag af borgmesteren.

Den rigtige borgmester, Torsten Nielsen (C), kom med et flot diplom og en pakke, som Oliver hjalp med at åbne.

En pakke med flaget.

- Flaget er et bevis på, at I har været med i Friluftsrådets projekt Grønne Spirer. Flaget er et bevis på, at I har gjort en særlig indsats for at arbejde med naturen i hverdagen. Det kan I være stolte af, sagde borgmester Torsten Nielsen og nævnte ture i skoven eller til en sø, emneuger, naturvidenskab, vandraketter og en køkkenhave, som børnene er med til at passe.

Vigtig natur

Og så pointerede borgmesteren vigtigheden af at opholde sig i naturen, idet det udvikler koncentrationsevne, samarbejdsvilje og opfindsomhed. Endelig var det tid til at hejse flaget, hvilket borgmesteren gjorde sammen med Oliver, der nok trak det største læs i dén handling.

Lederen af børnehaven, Torben Nielsen, der havde budt velkommen, kunne også fortælle, at børnehaven havde arbejdet et år på at nå til det grønne flag.

- Vi har også arbejdet med vand i forskellige former. Blandt andet har børnene set tøris sænket ned i kogende vand, hvorefter det blev til damp, sagde han.

- Og så kunne vi koge pasta, lød det fra et af mange glade børn.

Smagløgene

Lederen kunne også fortælle om ture i naturen.

- Vi har været ude for at samle krible-krable dyr, og vi har for nyligt sat vores haletudser tilbage i naturen, fordi de var blevet for store, sagde Torben Nielsen i børnehaven.

Her har børnene også brugt smagsløgene.

- De har smagt på sødt, på surt, på salt og på bittert. Og på umami, der er en smag, der minder lidt om bacon, tang og kød, forklarede lederen af børnehaven, hvor det imidlertid var pølser og brød, som blev brugt til at stimulere smagsløgene, efter det grønne flag var blevet hejst på en festdag i fribørnehaven.