Nyt Himmelbjergtårn skyder i vejret

Himmelbjerg Golf Club får et vartegn, nemlig en tro kopi af det ikoniske Himmelbjergtårn, men bare i en tredjedel af størrelsen

20. maj 2019, 10.42

Himmelbjerg Golf Club har snart sit eget Himmelbjergtårn: en tro kopi af det originale tårn, der står på toppen af Himmelbjerget. Det nye tårn bliver dog kun omkring otte meter højt og altså en tredjedel af størrelsen på områdets store turistattraktion på Himmelbjerget. Foto: Sanne Helene Højbjerg

Salten SKOV Himmelbjergtårnet er en vaskeægte turistmagnet. Men snart er en mindre kopi af det ikoniske tårn på Himmelbjerget også et vartegn for Himmelbjerg Golf Club i Salten Skov, for om en måneds tid står et knapt otte meter højt Himmelbjergtårn klar til indvielse »på toppen« af golfbanen.

- Det bliver så flot. Vi er meget glade for det. Ikke mindst er jeg enormt glad for alle de positive tilkendegivelser, som mange medlemmer kommer med, når de går forbi tårnet, der lige nu er ved at blive bygget op og stort set kun mangler »hatten« nu, siger Preben Norup, der er bestyrelsesformand i Himmelbjerg Golf Club.

Han en af hovedkræfterne bag idéen med at rejse et tårn kun omkring fem kilometer fra det originale Himmelbjergtårn på Himmelbjerget.

- Vores bliver dog kun en tredjedel af størrelsen, men ellers bliver det en tro kopi af det originale Himmelbjergtårn. Det har en helt særlig placering på golfbanen, og man kan også sagtens se det fra restauranten. Som klub skal man altid tænke lidt nyt, siger Preben Norup og understreger, at golfklubben selvfølgelig har fået alle de nødvendige tilladelser, før tårnbyggeriet er blevet påbegyndt.

Fest for tårnet...