Skal vi have høje huse - så placer dem ved kanten af bakkerne

24. januar 2020, 12.14

Foto: Jakob Stigsen Andersen

HØJHUSE Jeg var til borgermødet onsdag aften omkring forslag til byggeriet Fredensgård. Visualiseringerne af byggeriet gav mig mindelser om et stort kraftvarmeværk med en stor skorsten placeret på en af byens bedste pladser.

Hans Okholm var bekymret for, at området ville blive liggende som et trist område, hvis ikke dette byggeri bliver til noget. Han skal nu ikke være så bange for, at Enggaard lader Torvecentret ligge meget længere, han finder uden tvivl snarest en anden udvej, når økonomien strammer til.

Nu til realiteterne i virkelighedens verden: 170 boliger vil kræve trafik og p-plads til mindst 170 til 300 biler, for at beboerne kan pendle til og fra arbejde i en radius på ca. 50 km fra Silkeborg.

Et argument for byggeriet er også en forbedring af handelslivet, dette vil kræve mere trafik og flere biler og p-pladser.

Vi vil vel også gerne have flere turister, vi markedsfører os som outdoorhovedstad, havnen og Hjejlen, disse turister kommer stort set også alle kørende hertil - flere biler.

Hvad sker der? - ingen kørende kan finde parkering, ingen har lyst til kun at se og gå mellem høje huse, der har erstattet det oprindelige bymiljø, - handelslivet skrumper og turisterne finder andre steder hen, det er hvad, man har opnået.

Ønsker byrådet så brændende højere huse, så læg dem dog i kanten af bakkerne, f.eks. ovre ved dyrskuepladsen, der er der kun industri ovenfor bakken, derfor generer det ingen og virker ikke dominerende i landskabet og omgivelserne - og det er stadig bynært.