Man får en god snak ved ladestanderen ...

23. september 2021, 12.26

ELBILER I marts købte vi elbil, en brugt med ret kort rækkevidde. Men den dækker langt det meste af vores behov. Hen over sommeren har vi været på tre længere ture. I Roskilde, i Nyborg og i Odense, ellers kører vi lokalt omkring Silkeborg.

Vi laver selv strøm med vores husstandsvindmølle, som producerer mere end vi kan bruge, og at sælge overskuddet til nettet er ingen god forretning. Så det giver god mening at lade elbilen op med vindmøllestrømmen.

Er der ingen krav fra en offentlig myndighed (Vejdirektoratet, transportministeriet)? Da det er officiel politik fra statens side, at elbiltransporten skal fremmes, så må nogen sørge for, at der er et fungerende opladningsnetværk

Klaus Hansen

Men tre gange har vi måttet lade ved offentlige ladestandere. Det kræver lidt planlægning, for mellem Silkeborg og fx Nyborg er der 2 lademuligheder, skriver to, Skærup og Kildebjerg, ved de store rastepladser langs motorvejen.

Vi får ofte en lille snak med de andre elbilejere, som også skal lade på farten. De er lige så uerfarne, som vi er, lige så optagede af deres nye status som grønne bilister og lige så forundrede over de dårlige muligheder for opladning på farten.

- ladestanderne står i ucharmerende hjørner af den store p-plads (tissehjørnet).

- der er langt til butik og toilet.

- displayet med vejledningen er nærmest umuligt at aflæse i solskin.

- der er ingen ly for blæst og regn.

- der er ofte kø.

- ofte virker ladestanderen ikke. Når man ringer til spørg-om-hjælp telefonen, får man fin behandling af et ungt menneske i Frederikshavn. Men der bli’r ikke sagt: »Vi sender hurtigst muligt en tekniker«. Hvor længe kan der mon være fejl, inden der bliver repareret?

Mig bekendt er det private firmaer, der står for opsætningen og placeringen. Er der ingen krav fra en offentlig myndighed (Vejdirektoratet, transportministeriet)? Da det er officiel politik fra statens side, at elbiltransporten skal fremmes, så må nogen sørge for, at der er et fungerende opladningsnetværk. Forsyningsselskaberne?

Den nuværende situation får virkelig vi elbilejere til at føle os som pionerer.

Indlæser debat...