En »Georg Gearløs« fejrer jubilæum

Tommy Schmidt fejrer 40 års jubilæum i Engesvang, og på gården derhjemme ved Them bygger han blandt andet traktorer til sine børnebørn

30. september 2020, 13.00

Tommy Schmidt er her til 60’er-fest sammen med sin hustru Ena.

JUBILAR: Tommy Schmidt, 61 år, har torsdag den 1. oktober 40-års jubilæum hos Unicarriers i Engesvang.

Han er uddannet mekaniker med topkarakter ved Viborg Teknisk Skole og Knudlund Auto ved læremester Kurt Mikkelsen.

Efter uddannelsen kom han ind og aftjene sin værnepligt på Skive Kasserne, derefter startede han for 40 år siden i Unitruck som udekørende montør i 1980.

Firmaet har skiftet navn flere gange og hedder i dag Unicarriers.

Tommy er meget vellidt blandt sine kolleger og sidder i dag som teknisk support i eltruck. Derudover arbejder han med claimrapporter og hjælper værkføreren og servicelederen i det daglige arbejde med at servicere kollegaer og kunder.

Han tager også ud og hjælper sine kollegaer, hvis de har et problem, de ikke kan løse.

Han har en meget stor viden inden for truck og har mange gange udviklet ladestationer og mange andre ting, som kunderne gerne ville have til brug i deres hverdag. Han er en lille Georg Gearløs.

Tommy bor sammen med hustruen Ena på en nedlagt landbrugsejendom på Saltenvej 14 mellem Them og Salten, hvor Tommy altid har mange projekter og små opfindelser, som skal laves.

Som familiemenneske er han altid klar til at hjælpe parrets sønner med deres projekter, og børnebørnene er også i høj kurs hos ham. Der er ingen som bedstefar, synes de.

De fem børnebørn er i alderen fra 1 måned til 17 år.

Når de fylder 3 år, laver bedstefar selv en traktor til dem, som står på gården ved Them. Det gjorde Tommys far Boy også til sine børnebørn, så det er blevet en tradition.

I sin fritid er Tommy Schmidt kasserer i Them-Salten Antenneforening, som har hans store interesse, og hvor han sammen med de andre i bestyrelsen forhandler kontrakter med udbyderne og planlægger udbygninger af deres udstyr samt nye udstykninger, som skal have kabler gravet ned, så de kan få tv fra antenneforeningen.

Han er næstformand i bestyrelsen i Foreningen af danske antenneforeningers ERFA gruppe.

Han har også cyklet en del hjemme i Danmark, men også i udlandet, for eksempel styrkeprøven, hvor han har kørt tre løb på hver 540 km. Han har også kørt mange andre løb som Vättern Rundt, Ringkøbing rundt og mange flere.

Det er en stor interesse for ham, og han bruger også cykling som afstresning.

På grund af covid-19 fejres jubilæet med den nærmeste familie. MTL