Midtjyske Meninger: The spirit of Monjasa Park

17. oktober 2019, 12.39

Foto: Martin Ballund

For mig lyder overskriften eksotisk, med forventning om, at parken ligger et eller andet sted i et afrikansk land, fyldt med magi og tryllestøv fra en lokal medicinmand.

Det gør den ikke, den ligger i Fredericia, og er et fodboldstadion. Tilbage til den lidt senere.

Jeg har tre kasketter på i mit forhold til Silkeborg IF. Mit firma er samarbejdspartner, jeg har en lille aktieportefølje, og jeg er storfan af SIF. Alt efterfølgende her er skrevet som storfan.

SIF har nu spillet 12 superliga kampe, med 9 nederlag til følge.

Jeg har stort set hele mit liv beskæftiget mig med markedsføring og salg. Hvis jeg billedligt sendte mine sælgere ud med et produkt (SIF), hvor sælgerne efter 12 kundebesøg ikke havde fået en eneste ordre ved 9 af kunderne, - og kun småordrer ved de 3 sidste, så kan jeg godt regne ud, hvor det ender.

Men fodbold er følelser, og mit barnebarn Lucas og jeg går fortsat all in for SIF. Selv om vi ved (med næsten sikkerhed), at vi taber, er vi stadig hengivne og tror på det.

Vi kikkede hinanden i øjnene efter nederlaget til FCM, nikkede usagt, og besluttede os for at tage til Monjasa Park til pokalkampen mod Fredericia fredag aften. Det regnede i stænger, som stod vi midt i Niagara Falls.

Hedvall lavede en »Brøndby«, Fredericia fik en friløber og vi kom hurtigt bagud 2-0. Trøsteløst, mens vi blev vådere og vådere.

Kort før pausen fik vi lidt optimisme tilbage. Lesniak scorede på et langskud, nu var der kun et mål op.

I anden halvleg udlignede Ronnie Schwartz, og vi jublede og krammede glade og var klar til de ekstra 2 x 15 min. Og det fik vi, men der skulle dog falde yderlige to mål inden. Hårrejsende.

I den forlængede spilletid gjorde Ronnie Schwartz det til 4-3, og SIF er videre i pokalen

Af de 948 tilskuere, var de 48 Silkeborg fans.

Vi var våde men befriende glade, Lucas var totalt gennemblødt, og måtte skifte til hvad jeg havde af vareprøver i bilen. Jeg havde et godt regnslag, og slap med våde knæer.

Men vi svævede hjem, glade, forløste og fortrøstningsfulde, utroligt hvordan en sejr kan vende ens humør til det bedre.

Vores fodboldforstand fortæller os, at vi skal ud i afgørende kvalkampe i foråret 2020. Der håber vi begge igen at opleve sådan en aften, hvor vi lige akkurat klarer skærene, og bliver i Superligaen.

Så vores besked til alle spillere og til alle trofaste SIF fan er; Keep the Spirit of Monjasa Park.