Hestemarkedet sætter stærkere ind på kontrollen

Stop for, at gæsterne selv medbringer drikkevarer på festpladsen

30. august 2019, 13.04

En våd succes fra sidste års hestemarked gentages . kapsejladsen lørdag eftermiddag. Foto: Kenneth Lynghøj

HAMMEL Hammel Hestemarked skærper kontrollen, når der fra torsdag igen er kæmpestor byfest i Hammel.

- Vi øger antallet af kontrollører, og der vil ikke længere blive set gennem fingre med, at unge mennesker tager poser med egne drikkevarer med ind på festpladsen, siger formanden for hestemarkedet, Per Bøving.

- Hvis nogen kommer med den slags poser, vil de blive inddraget, og folk får at vide, at de kan få deres navn på posen og tage den med hjem igen, når de går.

- Hvor mange ekstra kontrollører sætter I ind?

- Det vil jeg ikke nærmere ind på. Men så mange, som der er brug for, siger Per Bøving.

Den ekstra kontrol har ikke direkte noget at gøre med knivoverfaldet, der sidste år kastede en skygge over de sidste dage af hestemarkedet.

- Men alligevel - vi skal passe på vores unge mennesker. Og det handler selvfølgelig også om, at folk skal købe deres drikkevarer på pladsen. Det er det, vi skal leve af, siger hestemarkedsformanden.

Frivillige i gang

Festen skydes i gang torsdag aften og varer til søndag aften med et tæt spækket program.

Allerede i weekenden går en stor flok frivillige i gang med forberedelserne, med udrulning af kabler og meget andet. Folk fra Nordisk Tivoli ankommer også i weekenden og begynder at rejse det store tivoli, der er en fast bestanddel af Hammel Hestemarked.

Røde lamper blinker

Den store fest i Arena lørdag aften bliver i år en 80’er og 90’er-fest med Le Freak og »We Are The 90’s« på scenen og en rigtig firsermenu på bordene - blandt andet rejecocktail.

Per Bøving glæder sig over, at det tema rammer rent ind i hos Hammelborgerne.

- De røde lamper blinker allerede, og vi er tæt på at sige, at vi ikke lukker flere ind efter spisningen, siger han.

Der bliver maksimalt lukket 750 gæster ind - og det bliver et festligt skue, for hovedparten af gæsterne ventes at dykke ned i klædeskabene og finde festklunset fra firserne og halvfemserne frem igen.

Så ingen skal blive overraskede over at møde plateausko, lange flipper og gabardinebukser.

Programmet rummer en lang række andre musikalske højdepunkter - som Bruce Springsteen-kopibandet The Boss, Kim Larsen-kopibandet Peter og De Andre Kopier, kopibandet John Mogensen Live og gode gamle Kandis, der ventes at samle mange på pladsen søndag eftermiddag.

En våd succes fra sidste år er med igen: Kapsejladsen lørdag eftermiddag, hvor alle de hold, der er plads til, er tilmeldt.