Besparelserne sætter mig i en kattepine

10. september 2019, 12.39

Foto: Jakob Stigsen Andersen

BØRNENE Jeg læser i avisen og høre blandt folk i kommunen, at byrådet har besluttet at spare på børnene. Her er jeg så nødt til at indsætte en omgang breaking news - jeg og mine gode kolleger i socialdemokratiet stemte faktisk imod at spare 9,9 mio. kr. på børnene. Det gjorde vi, fordi beløbet var grebet ud af den blå luft og slet ikke var trykprøvet ift. om en så stor besparelse ville ramme børnene ude på de enkelte skoler, i børnehaver og vuggestuer. Et flertal i byrådet stemte for at spare 9,9 mio kr på børnene. Et flertal bestående af bla V, R, Å og SF.

Nu er det så demokratisk vedtaget, at der skal spares på vores børn og unge. Her kommer vi til kattepinen! For jeg er medlem af vores børne- og ungeudvalg. Så jeg er pålagt, at spare på børnene af et byrådsflertal.

Vi har allerede haft et sparemøde i BUU. Det gik så godt, som det overhovedet kunne. Vi tog ikke penge fra normeringerne, men fandt heller ikke tilnærmelsesvis det beløb, der skal spares. Så når vi mødes tirsdag til næste sparemøde, bliver det umuligt at finde de resterende små 6 mio kr andre steder end på de enkelte skoler og institutioner.

Det smerter mig! Håber den nye regering kan hjælpe os, så vi kan få pengene sendt tilbage til børnene efter nytår!