Silkeborg-Voel løb tør for kræfter

Så længe kræfterne slog til hos det decimerede mandskab, lagde holdet pres på de forsvarende mestre fra Esbjerg

27. april 2021, 20.03

Sofie Bæk mistede som resten af holdet kræfterne i løbet af anden halvleg. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Sidst Silkeborg-Voel mødte de danske mestre fra Team Esbjerg, tabte de grønblusede med hele 22-37.

Så slemt gik det slet ikke i tirsdagens udekamp, hvor Silkeborg-Voel tabte 35-27, efter en stærk første halvleg, som hjemmeholdet vandt 19-16.

Denne gang tabte holdet efter en indsats, der aftvinger respekt, for alle gav alt og tømte energitanken til sidste dråbe, og det var først i de afsluttende minutter, at nederlaget ciffer-mæssigt gik fra at være pænt til trist.

Træner Jakob Andreasen måtte igen undvære Louise Ellebæk, Natasja Andreasen, Mathilde Kristensen, Naja Frøkjær-Jensen, Helene Kindberg, Lea Hansen, Jane Schumacher og Hege Bakken Wahlquist, hvilket betød, at der blev trukket urimeligt store veksler på de tre bagspillere, Sofie Bæk, Eira Aune og Julie Jensen. Og på stregen var der også fuld spilletid til Line Skak, mens primært Annika Jakobsen og Anna Lillesø var på fløjene.

Hjemmeholdet kom bedst fra start og bragte sig hurtigt foran med et par mål.

Hver gang Silkeborg-Voel kom lidt for tæt på, skruede hjemmeholdets A-kæde op for spillet, og pludselig førte Team Esbjerg 12-5 efter knap 14 minutters spil.

Voels-træner Jakob Andreasen trykkede på timeout-knappen, og Esbjergs ditto - landstræner Jesper Jensen - trykkede på udskiftningsknappen og gav flere stjerner en pause. Og da Silkeborg-Voel havde held og dygtighed i de fleste af angrebene i syv mod seks, fik holdet kæmpet sig op til 18-16, inden hjemmeholdet sluttede første halvleg med en scoring til 19-16.

Kræfterne rakte også til at byde Esbjerg op til dans et stykke ind i anden halvleg, og ved 21-19 havde Silkeborg-Voel endda muligheden for blot at komme bagefter med et enkelt mål.

Symptomatisk blev muligheden forspildt, da Anna Lillesø efter en fremragende første halvleg, mere og mere træt efter stor indsats defensivt faldt i niveau og brændte det første af mange forsøg på hjemmeholdets indskiftede målmand. Denne havde en redningsprocent på godt 54 procent i anden halvleg, hvor især Silkeborg-Voels fløje skød skidt og kun scorede to gange på 12 forsøg.......

De sidste kræfter hos Silkeborg-Voel-spillerne begyndte uden scoringer at slippe op - det gjorde fighteregenskaberne dog ikke godt hjulpet på vej af fine redninger af Eli Rasook i målet. Man skulle hen til syv minutter før tid, hvor Team Esbjerg med besvær førte 30-26, inden den sidste luft forlod Voel-ballonen, så hjemmeholdet let bragte sig foran 35-26, inden Eira Aune scorede et kosmetisk mål i de sidste sekunder til 35-27.