Midtjyske Meninger: Nyd solen og hold til højre

14. august 2020, 11.23

Foto: Martin Ballund

I år er jeg en af de heldige med at vælge ferietidspunkt. I alt fald hvis vi ser på det danske vejr. Uge 32 og 33 har altid været mine yndlings-ferieuger. Uden at jeg kan komme med en egentlig grund til det. I år fortæller jeg selvfølgelig, at det er med fuldt overlæg. Da jeg selv har fødselsdag lige midt i perioden.

Der er blevet skruet gevaldigt op for varmen, og solen har haft rigtig mange arbejdstimer. Solens stråler gør bare et eller andet. Lidt lige som en trofast hund. Den gør dagene lidt lysere, og du får et smil på læben, når du ikke skal holde på hat og briller for regn og blæst.

Det gør ikke så meget, at der er skruet op musikken på gaderne og butikkerne. Det er som om, folks tolerance lige er kommet lidt op gear. Der bliver delt mange flere smil i gaderne, og det virker som om, at folk bare er meget gladere.

Men så er det lige, når man kommer ud på motorvejen. En tresporet motorvej. Hvorfor er det, at mange bilister skal ligge i det midterste spor til trods for, at det inderste spor er helt frit. Hvordan er det nu, man siger? »Hold til højre!«

Er det simpelthen fordi bilister ikke kan kende forskel på højre og venstre. Eller er det angsten for at komme til at hænge bag en lastbil i mere end 30 sek. Og aldrig nogensinde få chancen for at komme til at overhale igen?

Hvis andre har været bilist i Italien, så har du set, hvordan de bare overhaler indenom i et væk. Jeg tvivler på, at reglen dernede faktisk er »hold til venstre«, og at de gerne må overhale højre om. Er det der, vi er på vej hen?

Hvis du har været i USA så har du nok set færdselspolitiet »high-way patrol«.

Vi kørte mere end 5000 km i USA, uden vi så nogen køre totalt råddent. Vi så to, som kørte lidt zig-zag imellem de andre bilister. Hvorfor? Ja, fordi der er bare respekt for ikke at få en træls økonomisk skældud i form af en direkte hilsen fra politiet.

I min ferie har jeg brugt en del tid på de danske motorveje, rundt i det danske land. Jeg har nydt solen meget fra det inderste spor og set til, at bilister holder sig i den midterste bane, som en minister til sin taburet.