Ros til hospitalet i Silkeborg

23. februar 2021, 11.12

TOPPLACERING Når Dagens Medicin kan udnævne hospitalet i Silkeborg som Danmarks næstbedste mindre hospital er der grund til at kippe med flaget. Der er også grund til at rose de mange menige medarbejdere med mange forskellige fagligheder, der hver dag passer deres job på forbilledlig vis. Deres indsats er den vigtigste årsag til det flotte resultat!

Et resultat, der kommer på trods af den uro og debat, som har været netop om hospitalet i Silkeborg.

Det er værd at bemærke, at Dagens Medicin baserer sin opgørelse på kliniske databasetal fra primært 2019 samt patienttilfredshed målt ved den landsdækkende patienttilfredshedsundersøgelse. Og at de kliniske tal fylder mest.

Det fortæller nemlig, at faglig kvalitet godt kan være til stede på andet end de absolut største hospitaler - og at den faglige kvalitet er i højsædet i Silkeborg.

Selvfølgelig er der forskelle også på forskellige afdelinger. Silkeborg er Danmarks bedste til behandle voksne diabetes-patienter og er også med i forreste række på andre fagområder.

Læs også
Landets bedste hospitaler kåret: Silkeborg har mistet førstepladsen
Læs også
Leder: Man taber ikke guld - man vinder sølv
+Abonnement

Glimrende eksempler på, at alle specialer ikke skal samles et sted, men at specialerne skal fordeles til gavn for også mellemstore og mindre hospitaler. Der er god grund til at sige nej til unødig, unødvendig og overdreven centralisering.

Tak til hospitalet og dets personale for den anskuelsesundervisning. Og endnu en gang til lykke med den flotte placering!