Nyt forslag: Slip sygehuset fri

Gør hospitalet i Silkeborg til hele Danmarks udviklingshospital, lyder et forslag

27. maj 2019, 12.09

Alle større virksomheder som Lego, Grundfoss og Apple har en udviklingsafdeling - skal Regionshospitalet Silkeborg have samme status inden for sundhedsområdet? Ja, mener flere. Foto: Martin Ballund

Silkeborg Skal Regionshospitalet Silkeborg slippes fri og have status som Danmarks innovative hospital med egen ledelse og økonomi?

Ideen er i den seneste tid blevet luftet af blandt andre tidligere overlæge Erik Kristensen, Sejs, som har kastet ideen ind i valgkampen.

Flere af hospitalets overlæger mener i den forbindelse, at forslaget kan tænkes at gavne hospitalet på langt sigt.

- Det kunne give et bedre samarbejde med Viborg og give ro i forhold til økonomien - og færre benspænd i forhold til en direktion, som udstikker begrænsninger med hensyn til, hvilke udviklingsprojekter der skal sættes i søen i Silkeborg, mener ledende overlæge på Diagnostisk Center Ulrich Fredberg.

Kollegaen Henning Glerup, overlæge på afdelingen for gastroenterologi-hepatologi, er enig.

- Det må være af national interesse, at Danmark har et udviklingshospital, hvor der sikres rammer til, at man frit kan arbejde med udvikling af nye smartere patientforløb, som så kan rulles ud over landets hospitalet, siger Henning Glerup.

Begge overlæger peger på, at mange af landet hospitalet i dag er så pressede, at der ikke er overskud til at tænke i nyudvikling af patientforløb.

En god spydspids...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben