Støtten strømmer ind til udvisnings-ramt pige i Silkeborg

Støtteerklæringer fra skolekammerater, forældre, skoleledelse og andre strømmer ind til familien, der skal sende 13-årige Yiming Liu til Kina senest på onsdag

Udgivet:28. maj 2017, 09.59

Læsetid:2 minutter

Den 13 årige pige Yiming står til udvisning af Danmark. Familien er nu gået ind i kampen for at hun kan fortsætte sit liv i Silkeborg, hvor hun er godt i gang med sin skolegang. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Søren Nielsen
Digital Redaktør| sn@midtjyllandsavis.dk

6 år siden

SILKEBORG Det vælter ind med opbakning til den Silkeborg-familie, som ifølge en afgørelse fra Udlændingestyrelsen skal sende 13-årige Yiming Liu til Kina senest på onsdag.

- Vi har fået helt enorm meget støtte. Dels over facebook, hvor rigtig mange har delt vores opslag, men mange er også kommet med gode råd og henvisninger til advokater, som måske kan hjælpe os ud af denne frygtelige situation, siger Kjeld Gaard-Frederiksen.

Han er stedfar til Yiming Liu, der kom til Danmark i efteråret 2016.

På Dalgasgade i Silkeborg bor Yimings mor nemlig sammen med Kjeld Gaard-Frederiksen, orlogskaptajn i forsvaret, som hun er gift med. Moren har den fulde forældremyndighed over pigen, som ikke har set meget til sin kinesiske far siden forældrenes skilsmisse i 2009.

Siden Yimings ankomst til Silkeborg har hun gået på Hvinningdalskolen, hvor hun begyndte i en såkaldt modtageklasse for tosprogede elever.

Pigen har gjort det så godt i skolen, at hun allerede nu så småt er på vej ind i en helt almindelig sjette klasse i langt de fleste fag.

- Vi har haft et helt fantastisk samarbejde med Hvinningdalskolen. Integrationen og skoleforløbet har bare fungeret perfekt. Skolens ledelse har også skrevet en klar opbakning til Yiming, og opfordrer til, at hun bliver i Danmark, siger Kjeld Gaard-Frederiksen, der også mærker opbakning fra forældre på Hvinningdalskolen.

Han håber, at de lokale politikere ligeledes vil støtte familien i deres sag.

- Vi kan se en lokal integration, som fungerer på flere niveauer. Det må da være værd lokalpolitisk at støtte op om, siger Kjeld Gaard-Frederiksen.

Kjeld Gaard-Frederiksen har to sønner fra et tidligere ægteskab. Også de har ifølge Gaard-Frederiksen taget godt imod deres nye pap-søster.

Han mødte sin nuværende kinesiske hustru under en udstationering for Danmark. Han er tidligere blev hædret med medaljer for sin udstationering.

- Hvis Udlændingestyrelsens afgørelse står ved magt, så er jeg klar til at aflevere mine medaljer tilbage. Hvis det her er takken for, at man tjener sit land, møder kærligheden, og står tilbage med en familie i dyb splittelse, ja så har jeg ikke noget at bruge mine medaljer til, fastslår Kjeld Gaard-Frederiksen.

Midtjyllands Avis har modtaget afgørelsen fra Udlændingestyrelsen. Heraf fremgår det helt generelt, at styrelsen ikke vurderer, at der er grundlag for en vellykket integration af pigen.

Med til begrundelsen hører også, at pigens mor endnu ikke har haft arbejde i Danmark.

Kjeld Gaard-Frederiksen oplyser i et klagebrev, at familien har prioriteret, at moren først skulle lære dansk og passe sin sprogskole, inden hun skulle ud på arbejdsmarkedet. Kjeld Gaard-Frederiksen har desuden selv haft mulighed for at forsørge familien fuldt ud, oplyser han.

Læs også
Silkeborg-familie kæmper mod udvisning af datter på onsdag Silkeborg-familie kæmper mod udvisning af datter på onsdag
Læs også:
Silkeborg-familie kæmper mod udvisning af datter på onsdag