Generalforsamling i Venstre - en rystende oplevelse

Udgivet:31. maj 2021, 12.39

Læsetid:1 minut

Af Børge Mikkelsen Sinding

YNKELIGT Efter at have deltaget i generalforsamlingen i Venstre i Silkeborgs kommuneforening, sidder jeg tilbage med en flov fornemmelse.

Jeg havde håbet på at få en forklaring på det kaotiske opstillingsmøde i nordkredsen i efteråret. Men nej, vi fik kun en sludder for en sladder.

Et sådant opstillingsmøde burde få konsekvenser for formand eller kredsbestyrelse. Efter at have arbejdet i Venstres organisation lokalt i mange år, ønsker jeg ikke at være medlem længere.
Børge Mikkelsen

På pågældende opstillingsmøde var der, ifølge det oplyste, manipuleret med medlemslisten, og da stemmerne var optalt, havde vi en stemmeprocent på 115. Det ville enhver diktaturstat misunde os.

Herefter er medlemslisten pludselig forsvunden. Det er nærliggende at tro, at det er den, eller de, der har manipuleret listen, som har fjernet den. Herefter forsvinder formanden for kredsbestyrelsen pludselig langt væk. Om det skyldes mavepine eller andet vides ikke.

Da et medlem så rejser debatten på generalforsamlingen om nævnte opstillingsmøde, undlader formanden for Venstre at svare, men et medlem af kredsbestyrelsen svarer nedladende, og siger at det var Linda Lyngsøe, som ikke kunne finde ud af det. Linda Lyngsøe var den ene af de personer, der udleverede stemmesedler. Jeg synes, det er ynkeligt, at lægge skylden på Linda Lyngsøe.

Læs også
Kamp mellem generationer på generalforsamling i Venstre Kamp mellem generationer på generalforsamling i Venstre
Læs også:
Kamp mellem generationer på generalforsamling i Venstre

Efterfølgende bliver formanden for kredsbestyrelsen på pågældende tidspunkt så indvalgt i Venstres forretningsudvalg. Det er ikke et borgmesterparti værdigt at vælge et medlem til forretningsudvalget, der ikke kan finde ud af at følge Venstres vedtægter. Et sådant opstillingsmøde burde få konsekvenser for formand eller kredsbestyrelse.

Efter at have arbejdet i Venstres organisation lokalt i mange år, ønsker jeg ikke at være medlem længere.