EU-regler kan være skyld i stort uheld på motorvejen

Et EU-direktiv er en del af forklaringen på det uheld, der mandag morgen involverede 10-12 biler på motorvejen ved Hårup

Udgivet:29. september 2015, 08.20

Læsetid:2 minutter

HÅRUP Biler med slukkede baglygter er efterhånden blevet et helt normalt syn på vejene i Danmark - også når det er tåget eller mørkt.

Mandag morgen var det i følge politiet blandt andet slukkede baglygter, der var årsagen til at adskillige biler var impliceret i et harmonikasammenstød på motorvejen ved Hårup. To personer måtte køres på sygehuset - heraf måtte en 52-årig kvinde fra Ry skæres fri fra bilen. Ingen af de to personer kom dog noget alvorligt til, oplyser politiet.

De slukkede baglygter på bilerne hænger sammen med et EU-direktiv fra 2011, der påbyder bilproducenter i EU at lade kørelyset tænde samtidig med bilen - men kun på forlygterne.

- Det er et problem for trafiksikkerheden, for der er mange, der glemmer at aktivere baglyset. Det kan jo også være svært at huske at tænde for baglygterne, hvis man kører ud sent på eftermiddag - og kører til det bliver mørkt. Jeg har lyst til at rådgive bilisterne om at gøre det til en vane at tænde for lyset - uanset om det er mørkt eller lyst. Men det er på den anden side imod EU-direktivet, siger Keld Grosen Jensen fra politiet i Silkeborg.

Minimal besparelse ...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind