Hjælp til Afrika: Støttekoncert i Røgen

Afro-jazzbandet The KutieMangoes spiller i byens forsamlingshus ved koncert til fordel for hjælpeprojekter i Burkina Faso og Tanzania

10. januar 2020, 13.08

The KutieMangoes leverer musikken ved den første støttekoncert arrangeret af »Røgen i verden - Verden i Røgen«. PR-foto

RØGEN Røgen er en lille by, men her kan borgerne se langt ud over deres egen næsetip.

Det ses for eksempel af, at byens borgerforening har fået en ny undergruppe, der hedder »Røgen i verden - Verden i Røgen«,

Den er nu klar med sit første arrangement, som skal skaffe penge til hjælpeprojekter i de to afrikanske lande Burkina Faso og Tanzania.

Koncerten holdes 1. februar og bliver med det forrygende danske afro-jazzband The KutieMangoes.

Om baggrunden for den nye gruppe fortæller han:

- I rigtig mange år har mange mennesker i Røgen haft tætte forbindelser til flere forskellige lande i Afrika. Det har betydet, at flere Røgen-beboere har boet i Afrika og deltaget i forskellige projekter som har givet et fællesskab på tværs af verdensdele.

- Mange gange har vi i forsamlingshuset haft besøg af kunstnere fra mange steder i verden og det er den linje, vi gerne vil udbygge til glæde og forståelse mennesker imellem, hvor de så end måtte komme fra.

Ved koncerten 1. februar udsmykkes forsamlingshuset, så det bliver et stykke Afrika i Midtjylland. Maden, der serveres før koncerten bliver også afrikansk, og det samme gør dansen.

Ny global lyd

KutiMangoes har en sound, der trækker på både den legendariske afrikanske musiker Fela Kuti og på amerikanske Charles Mingus, men deres mål er ikke at forsøge at lyde som afrikanske musiker, men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd

- The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse, der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have været vidne til noget helt nyt på tværs af genrer, siger Jesper Land Gregersen.

Overskuddet ved koncerten går ubeskåret til hjælpeprojekter i de to afrikanske lande.